Yellowjackets

Yellowjackets

featuring Luciana Souza + Seraph
  • Zaal open: 19:30
  • Aanvang: 20:00
  • Voorverkoop: 31,75 (incl. servicekosten)
  • Dagkassa: 33,-
Bestel tickets

Informatie

Dit najaar brengt de bekende jazzformatie Yellowjackets hun 25e studioalbum uit, genaamd "Raising Our Voice". Voor het eerst in hun 33-jarige bandhistorie duikt Yellowjackets de studio in met een zangeres. De voor een Grammy genomineerde vocalist Luciana Souza is afkomstig uit Brazilië. Ze is niet alleen op het aankomende album te horen zijn, Luciana gaat in oktober ook mee op tour.

De stem van Luciana Souza tilt de band naar een nieuw level, een onontdekt gebied. Haar bijdrage is een mooie toevoeging aan het vertrouwde sound van het veelgeprezen jazz kwartet. De band bestaat momenteel uit oprichter Russell Ferrante (keys), oudgedienden Bob Mintzer (sax) en William Kennedy (drums), Dane Alderson (bass) en zangeres Luciana Souza.

Het optreden met Luciana Souza is exclusief voor Nederland.

Voorprogramma

Seraph

Seraph werd opgericht in 1994 door Marcel Zimmer, Eric Lagerstrom, Dave Sahanaja en Elisa Krijgsman. De band begon in een tv-talkshow en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een fusionband van wereldniveau. Hun eerste album, getiteld “Tales of the unexpected” kwam uit in 1996 door platenmaatschappij Ecovata. Dit album bestaat uit tien eigen composities, met saxofonist Tom Beek als gastmuzikant. Eric Lagerstrom (toetsen) verliet de band in 1997. Dennis Tielkes nam zijn plaats over tot eind 2015. Vanaf begin 2016 is Carlos Matos onze nieuwe toetsenist.

Bands en artiesten zoals The Yellowjackets, Spyro Gyra, Koinonia, Larry Carlton en Mike Stern waren belangrijke invloeden voor de muziek van Seraph.

 

 

http://seraphmusic.com/