Yellowjackets

Yellowjackets

+ support Jerôme Hol Trio
  • Zaal open: 19:30
  • Aanvang: 20:00
  • Voorverkoop: 30,75 (incl. servicekosten)
  • Dagkassa: 32,-
Bestel tickets

Informatie

The Yellowjackets is één van de bekendste fusion groepen ter wereld en heeft een lange geschiedenis. In de jaren tachtig en negentig waren de leden van The Yellowjackets kind aan huis op het North Sea Jazz Festival. De band staat na meer dan vier decennia nog steeds aan de top van de jazz/fusion scene. Hun muziek is door de jaren heen geëvolueerd.

The Yellowjackets ontstond in 1977 als begeleidingsband van Robben Ford en heeft inmiddels tientallen albums op haar naam staan. The Yellowjackets waren samen met de Chick Corea Electric Band en Lee Ritenour het paradepaardje van het GRP label. Hun stomende fusion vermengd met akoestische jazz sloeg in als een bom, met albums als “Mirage A Trois”, “Samurai Samba” en “Four Corners” schreef de band geschiedenis.

Hun laatste studio album “Cohearance” werd uitgebracht in april 2016 en werd uitstekend ontvangen door zowel pers als fans. De band bestaat momenteel uit oprichter Russell Ferrante, piano en synths, oudgedienden Bob Mintzer, blaasinstrumenten, en Will Kennedy, drums, en de meest recente versterking Dane Alderson op bas.

Voorprogramma

Jerôme Hol Trio

De laatste jaren heeft Jerôme Hol zich in sneltreinvaart ontwikkeld tot één van de meest eigenzinnige gitaristen van zijn generatie. Jerôme is de vaste gitarist in de Hans Dulfer band en deelde ook het podium met o.a. Billy Cobham, Dr. Lonnie Smith, Michiel Borstlap, Dick de Graaf’s Cry Baby, en Teus Nobel’s Liquid Music en Legacy Quintet. Het nieuwe album ‘Sneak Peek’ is een grote stap vooruit in de ontwikkeling van zijn eigen geluid. Stevig gitaarvuurwerk waarin hij heavy metal sound weet te combineren met de warmte van de blues en de harmonische subtiliteit van jazz. Tijdens deze show wordt hij vergezeld door Boudewijn Lucas op bas en Erik Kooger op drums.

http://www.jeromehol.nl/
    Bekijk programma