Y&T

Y&T

+ support Tricklebolt
  • Zaal open: 19:15
  • Aanvang: 19:45
  • Voorverkoop: 35,50 (incl. servicekosten)
  • Dagkassa: 36,-
Bestel tickets

Informatie

Lang voordat Mötley Crüe, RATT, en zelfs Metallica het levenslicht zagen, speelde de Amerikaanse hardrockband Y&T al volop in rock clubs in Amerika. De band werd in 1974 opgericht en staat na meer dan 40 jaar nog steeds garant voor een classic rockshow. Veel van de populaire rock acts die in de jaren ’80 werden opgericht stonden in het voorprogramma van Y & T. De band staat tot vandaag de dag bekend om haar overweldigende live optredens.

Y & T werd opgericht door Dave Meniketti, Phil Kennemore, Leonard Haze en Joey Alves onder de naam Yesterday and Today. Deze naam werd als snel afgekort tot Y & T. De band bracht 18 albums uit en verkocht wereldwijd meer dan vier miljoen albums. Klassiekers als ‘Forever’, ‘Rescue Me’, ‘Mean Streak’, ‘Don’t Stop Runnin’’, en ‘Summertime Girls zijn tijdloos gebleken. De tragische dood van Phil Kennemore, die in 2011 overleed aan de gevolgen van longkanker, is een zwarte bladzijde in de geschiedenis van Y & T. De gebeurtenis heeft de bandleden er echter niet van weerhouden het nalatenschap van Y & T in stand te houden.

Voorprogramma

Tricklebolt

De Nederlandse rockformatie Tricklebolt timmert hard aan de weg eb stond eerder in het voorprogramma van DeWolff en Uriah Heep. Met hun eigen, door de sound van de 70’s geïnspireerde rocksongs, voert deze jonge band je terug naar de hoogtijdagen van Deep Purple, Uriah Heep, Led Zeppelin en Black Sabbath. Tricklebolt heeft sinds 2014 al vele optredens achter de rug, waaronder festivals als Stöppelhaene, Fields of Joy, Dauwpop, Bevrijdingsfestival Overijssel, Dicky Woodstock en Eurosonic.

http://www.tricklebolt.nl/