Wilson & Wakeman

Wilson & Wakeman

+ support McGoozer
  • Zaal open: 19:30
  • Aanvang: 20:00
  • Voorverkoop: 19,75 (incl. servicekosten)
  • Dagkassa: 20,50
Bestel tickets

Informatie

Na hun laatste akoestische tour hebben Damian Wilson en Adam Wakeman besloten om samen te studio in te gaan. De release voor hun nieuwe album "Stripped" staat gepland in januari en de muzikanten hebben geprobeerd om de 'onstage-chemie' te vangen. In het voorjaar van 2019 gaan Wilson en Wakeman samen op tour en daarbij mag een concert in de Boerderij natuurlijk niet ontbreken!

Damian Wilson is als songwriter en zanger betrokken geweest bij de productie van meer dan 70 verschillende albums. Wilson staat bekend als een gerespecteerde rockzanger en is bekend van projecten en bands als Headspace, Threshold, Ayreon en Rick Wakeman’s English Rock Ensemble. Als soloartiest heeft hij inmiddels vijf albums op zijn naam staan. Ook speelde hij de rol van Jean Valjean in de Engelse versie van de musical ‘Les Misérables’. Adam Wakeman is vooral bekend als toetsenist en gitarist van Ozzy Osbourne en Black Sabbath. Samen met zijn vader Rick Wakeman bracht hij maar liefst negen albums uit en Adam heeft vier soloalbum op zijn naam staan. Als klassieke geschoolde pianist verkent hij de grenzen van vele genres en stijlen, van klassiek tot rock. Tijdens deze show spelen Wilson en Wakeman nummers van hun individuele back catalogues, songs van muzikanten waarmee zij hebben gewerkt en uiteraard nummers van hun gezamenlijke albums. Uiteraard ontbreken ook herinneringen en verhalen over hun leven ‘on the road’ niet.

‘Great musicianship, great singing, great songs and a great atmosphere. You can’t ask for much more than that really’
Mark Radcliffe – BBC Radio 2

 

Voorprogramma

McGoozer

Paul McGee alias McGoozer is afkomstig uit Schotland. Deze bevlogen singer-songwriter was eerder te zien in het voorprogramma van Phil Collins en Tony Hadley. Daarnaast werkte hij samen met Mike and the Mechanics en hij is te horen op hun studioalbum “Rewired”. Muziek is McGoozer met de paplepel ingegoten. Zijn broers en zussen hadden een grote invloed op zijn liefde voor muziek. Zo is zijn broer Brian één van de oprichters van de Simple Minds en zijn broer Owen (AKA Owen Paul) scoorde in 1986 een hit met het nummer “You’re My Favourite Waste of Time”. Kortom, een interessante muzikale familie. Hij wordt regelmatig vergeleken met muzikanten als Ed Sheeran en Taylor Swift.

https://mcgoozer.com/