Uriah Heep

Uriah Heep

+ Van Halen Tribute 5150
  • Zaal open: 19:30
  • Aanvang: 20:30
  • Voorverkoop: 30,- (incl. servicekosten)
  • Dagkassa: 34,-
Bestel tickets

Informatie

De Britse hardrockers van Uriah Heep gaan inmiddels al meer dan veertig jaar mee, maar weten nog altijd hoe je een overweldigende rockshow neerzet. In 1972 zorgde de hit Easy livin’ voor de definitieve doorbraak van de band. Klassiekers als 'Look At Yourself', 'July Morning' en het sterke ‘Lady In Black’ hebben de tijdsgeest nooit hoeven vrezen en zullen tijdens deze show niet ontbreken.

Uriah Heep verkocht wereldwijd ruim dertig miljoen platen. De oude klassiekers Van Heep zijn voor veel liefhebbers het schoolvoorbeeld van hoe hardrock moet klinken. Recente albums bewijzen dat gitarist Mick Box het vuur van zijn band nog steeds brandende houdt. De laatste jaren lijkt de band vol inspiratie te zitten gezien de uitstekende platen die de heren gemaakt hebben. Vanaf het geweldige Wake the sleeper (2008) lijkt de band in een flow te zitten waar niets of niemand hen uit kan halen. Met hun meest recente album ‘Outsider’ uit 2014 (het 24e studio album!), gaat de band meer dan ooit terug naar de sound van de oude Uriah Heep albums. ‘Outsider’ is opnieuw het bewijs dat Uriah Heep nog lang niet toe is aan een overigens welverdiend pensioen.

Voorprogramma

Van Halen Tribute 5150

Onlangs werd Eddie Van Halen verkozen tot Beste Rockgitarist Aller Tijden. Gitaristen overal ter wereld raken nog altijd geïnspireerd door Eddie’s unieke sound, riffs en solo’s en willen dan ook zijn gitaarspel en techniek imiteren. Zo ook de West-Brabantse gitaristen Conrad Hultermans en Sebas Honing. Samen kwamen ze op het idee om deze bewondering op het podium tot uiting te brengen. Ze vonden al snel medestanders in Frank Dries (basgitaar), Stefan Maas (drums) en Stan Verbraak (zang). Van Halen Tribute Band “5150” was geboren. 5150 is in staat om de originele sound van vooral de eerste Van Halen albums zeer goed te benaderen. Het repertoire is voornamelijk gebaseerd op het vroegere werk van de band, maar er worden ook uitstapjes gemaakt naar latere albums.

http://www.vanhalentribute5150.nl/