UFO

UFO - Last Orders 50th Anniversary

+ support Nine Eyes Nation
  • Zaal open: 19:30
  • Aanvang: 20:00
  • Voorverkoop: 32,25 (incl. servicekosten)
  • Dagkassa: 33,-
Bestel tickets

Informatie

UPDATE: Na het verdrietige nieuws van het overlijden van Paul Raymond op 13 april, laat de band officieel weten dat ze doorgaan met hun Last Orders Tour. Neil Carter, die begin jaren tachtig al een periode deel uitmaakte van UFO en meespeelde op diverse albums, zal de plaats innemen van Paul.

UFO is één van de vaandeldragers van de New wave of British heavy metal stroming. De naam van de band is afgeleid van de Londense club UFO, waar onder meer de leden van Pink Floyd vaak te vinden waren. Veel metalmuzikanten uit de jaren '80 en '90 noemen UFO als één van hun belangrijkste inspiratiebronnen.

De Britse band bestaat een halve eeuw en heeft veel bandleden zien komen en gaan, waaronder de legendarische gitarist Michael Schenker. Frontman Phil Mogg is de drijvende kracht achter deze band en zijn stem is na al die jaren nog steeds herkenbaar en kraakhelder. Met hun meest recente album “A Conspiracy of Stars” (2015) bewijst UFO dat de band hun vertrouwde sound heeft weten te behouden.

Voorprogramma

Nine Eyes Nation

Gitaristen Oliver Fuhlhage en Matthias Mineur waren meer dan 10 jaar de drijvende kracht achter de Duitse metalband Mob Rules. Met deze band brachten ze acht albums uit en deelden zij het podium met grootheden als Helloween, Dio en Scorpions. Nu presenteren Fuhlhage en Mineur hun nieuwe band Nine Eyes Nation. Ze worden bijgestaan door een aantal gemotiveerde, jonge, talentvolle muzikanten die garant staan voor ijzersterke rock songs.

https://www.nineeyesnation.com/