Tony MacAlpine & Band

Tony MacAlpine & Band

+ Mark Bogert Band
  • Zaal open: 19:30
  • Aanvang: 20:30
  • Voorverkoop: 22,75 (incl. servicekosten)
  • Dagkassa: 24,-
Bestel tickets

Informatie

De naam Tony MacAlpine is het synoniem voor moderne muzikale virtuositeit. Tony combineert jazz/fusion op unieke wijze met elementen uit het rock en metal genre, zowel op gitaar als keyboards. MacAlpine toerde zeven jaar samen met Steve Vai en deelde het podium met talloze andere muzikale grootheden, waaronder Mike Portnoy (ex-Dream Theater) en Billy Sheehan (David Lee Roth, Mr. Big). Zijn nieuwste album "Death of Roses" (2017) krijgt lovende recensies.

Tony MacAlpine werd in 1984 ontdekt door Mike Varney en groeide uit tot één van de meest gerenommeerde gitaarvirtuozen van de jaren ’80. Zijn debuutalbum “Edge Of Insanity” (1986) en opvolger “Maximum Security” (1987) worden gezien als belangrijke invloeden van de virtuoze jazz/rock gitaarbeweging. In de jaren ’90 bundelde Tony de krachten met Derek Sherinian (Dream Theater, Billy Idol) en Virgil Donati (Steve Vai, Allan Holdsworth) om de progressieve rockband Planet X te vormen. Met deze band maakte hij drie platen. In dezelfde periode werd hij persoonlijk door Steve Vai gevraagd om met hem op tour te gaan. In 2012 sloeg Tony de handen ineen met Mike Portnoy (ex-Dream Theater) en Billy Sheehan (David Lee Roth, Mr. Big) en Derek Sherinian (Billy Idol, Joe Bonamassa) met als resultaat de supergroep PSMS. Tijdens dit concert deelt hij het podium met bassist Stu Hamm, de sideman van Joe Satriani en Steve Vai.

Voorprogramma

Mark Bogert Band

Mark Bogert is vooral bekend als gitaarvirtuoos bij Knight Area. Eén van de grootste progressieve rockbands uit Nederland. In oktober 2014 verscheen het album “Hyperdrive”, het 5e studio album van deze band. Mark schreef een aantal compositie voor dit album. Begin 2014 kwam zijn eerste solo cd “A Story in Parts” uit. Ook opvolger “Painting The World” (2016) is een succes, een instrumentaal album waar de gitaar domineert. Kortom, een gitarist die je een keer live gezien moet hebben!

http://knightarea.com/biography/biography-mark-bogert/