Thundermother

Thundermother

+ supports Rosie + Hardbone
  • Zaal open: 19:30
  • Aanvang: 20:30
  • Voorverkoop: 19,- (incl. servicekosten)
  • Dagkassa: 20,-
Bestel tickets

Informatie

Het Zweedse Thundermother is een ‘all-female’ band, opgericht in 2009 door gitariste Filippa Nässil. De band bracht in 2014 het debuut ‘Rock 'N' Roll Disaster’ uit, maar het vijftal brak pas echt door bij een groter publiek met ‘Road Fever’ (2015), dat boordevol ongecompliceerde hardrock met een knipoog naar AC/DC staat. Hun nieuwe plaat 'Thundermother' (2018) krijgt lovende recensies.

In het voorjaar van 2017 bleef gitariste Filippa Nässil alleen achter nadat de overige vier bandleden met de noorderzon vertrokken. Ze liet het er niet bij zitten en zocht met succes naar vervanging. Ondanks dat de groep voorzien is van een flinke dosis vers bloed, is er aan de formule en het geluid van Thundermother weinig veranderd. De meiden maken muziek die geïnspireerd is door de hardrock van de jaren zeventig en vroege jaren tachtig. Muziek die ligt in het straatje van Motörhead, AC/DC en in hedendaagse termen een zusterband vormt van Airbourne en Danko Jones. Heerlijke, pure hardrock met zware gitaren en opzwepende zanglijnen, die afgemaakt wordt met een dikke bluesvernislaag (Metalfan.nl, 2018).

Voorprogramma

Rosie

De Haagse rockband Rosie werd begin jaren ’80 opgericht door Arjen Thielsch. De band heeft in de loop der jaren een indrukwekkende live reputatie opgebouwd. Zo schitterde Rosie op festivals als Westerpop, Lentepop, Vlietpop en Parkpop. Rosie is in het verleden nog al eens met AC/DC vergeleken. Hoewel Rosie geen coverband is, is AC/DC wel een grote inspiratiebron voor geluid en nummers. Of zoals een journalist van het Algemeen Dagblad al eens schreef: “…zij spelen wat AC/DC ‘vergeten’ is te schrijven”.

https://www.facebook.com/bandrosie/

    Hardbone

    Hardbone staat garant voor old school Rock ‘N Roll. Deze Duitse band draait inmiddels alweer 10 jaar mee en heeft vier albums op haar naam staan. Vergelijkingen met AC/DC en Airbourne worden regelmatig gemaakt.

    http://www.hardbone.net/en/