The Sweet

The Sweet - 50th Anniversary Tour

+ support Mooie Meneren
  • Zaal open: 19:30
  • Aanvang: 20:30
  • Voorverkoop: 34,75 (incl. servicekosten)
  • Dagkassa: 36,-
Bestel tickets

Informatie

"Funny Funny', 'Poppa Joe', 'Wig Wam Bam', Blockbuster! en 'Little Willy', het zijn slechts enkele hits waarmee The Sweet wereldberoemd is geworden. De Britse glamrockband verkocht wereldwijd meer dan 55 miljoen albums en had maar liefst 34 nr. 1 hits. Voor vele muzikanten, waaronder Gene Simmons (KISS), Nikki Sixx (Mötley Crüe) en Joe Elliot (Def Leppard), is The Sweet het grote voorbeeld geweest. Gitarist Andy Scott toert vandaag de dag nog steeds met zijn band de hele wereld over.

Het succesverhaal van The Sweet begint in 1970 wanneer Brian Connolly en Mick Tucker de band “Sweetshop” oprichtten. De naam werd al snel afgekort als ‘The Sweet’. Kort daarna werd Steve Priest gevraagd als bassist. Na een aantal wisselingen in de bezetting, toen de band op het punt stond om uit elkaar te gaan, werd in 1970 gitarist Andy Scott aangetrokken. Toen was de ‘classic’ line up compleet. De eerste single die deze muzikanten samen maakten was “Funny Funny”, de rest is geschiedenis. Naast Andy Scott bestaat de band uit drummer Bruce Bisland (ex Weapon, Wildfire, Statetrooper), zanger/bassist Pete Lincoln (Cliff Richard, Shaking Stevens en Sailor) en gitarist/toetsenist/zanger Tony O’Hora.

Voorprogramma

Mooie Meneren

Mooie Meneren is ooit begonnen als kwartet. De Westlander Carlo Cancedda maakte toen ook nog deel uit van de band. Sinds enige tijd knallen deze Meneren als trio op het podium. Zanger, gitarist, producer en entertainer Serge Naberman is veelzijdig. Zo is hij o.a. bekend als medeoprichter van de hardrockband Rebelstar maar ook als begeleider van cabaretier Najib Amhali.

Samen met basgitarist Fred van Leeuwen en drummer Frits Dennert, die beide ook voor de backing vocals zorgen, klinkt deze Haagse band superstrak. Op het repertoire staan songs van onder meer ZZ Top, The Rolling Stones, Golden Earring, Bon Jovi, U2, Billy Idol, The Foo Fighters, Robbie Williams, Kaiser Chiefs en nog veel meer

Bekijk programma