The Pineapple Thief (Uitverkocht)

×

Let op! Het concert van The Pineapple Thief is volledig uitverkocht. Er worden helaas geen kaarten meer aan de avondkassa verkocht.

The Pineapple Thief (Uitverkocht)

+ support O.R.k.
  • Zaal open: 19:30
  • Aanvang: 20:30
  • Voorverkoop: 29,25 (incl. servicekosten)
  • Dagkassa: 30,-

Informatie

The Pineapple Thief, onder leiding van Bruce Soord, behoort tot de eredivisie van de hedendaagse progrock scene. De band heeft verschillende gezichten en bracht de afgelopen jaren een aantal waanzinnige albums uit. Zowel "Magnolia" (2014) als "Your Wilderness" (2016) kregen lovende recensies, albums met diepgang en pakkende songs. Met hun nieuwe plaat "Dissolution" (2018) overtreft de band wederom de verwachtingen van de fans en critici. Het is het tweede album van de band waarop drummer Gavin Harrison (King Crimson, Porcupine Tree) te horen is.

The Pineapple Thief is zo een bandnaam die je nooit vergeet. Net als de band waaruit hij ontstaan is: Vulgar Unicorn. Een deel van deze band sloeg een progressieve richting in. Oprichter Bruce Soord had daarnaast nog tijd om met Katatonia te touren als gitarist en een eigen label te runnen. Naast gitarist Bruce Soord bestaat de band uit uit drummer Gavin Harrison, bassist Jon Sykes en toetsenist Steve Kitch. The Pineapple Thief is zeker een must-see voor liefhebbers van Porcupine Tree, Muse en Riverside!

Voorprogramma

O.R.k.

O.R.k. is het sideproject van Porcupine Tree bassist Colin Edwin en King Crimson drummer Pat Mastelotto. Hun debuutalbum Inflamed Rides werd in 2015 uitgebracht en momenteel wordt er hard gewerkt aan de opvolger. Pat Mastelotto was eerder te gast in de Boerderij tijdens de uitverkochte show van The Crimson Projekct en hij maakte tevens deel uit van Tony Levin’s Stick Men. Colin Edwin was verschillende malen met Porcupine Tree te gast. Naast Mastelotto en Edwin bestaat O.R.k uit Lorenzo Esposito alias Lef (Obake) als zanger en gitarist Carmelo Piptone, bekend van de populaire Italiaanse folkrock band Marta Sui Tubi. Een aanrader voor liefhebbers van King Crimson, Steven Wilson, Stick Men en Porcupine Tree!

http://www.orkband.com/