The Paladins

The Paladins

+ The Ragtime Wranglers
  • Zaal open: 19:30
  • Aanvang: 20:30
  • Voorverkoop: 23,75 (incl. servicekosten)
  • Dagkassa: 25,-
Bestel tickets

Informatie

The Paladins wordt gezien als één van de beste live acts in het rock 'n roll circuit. Het trio uit San Diego heeft een kenmerkende rockabilly-sound met invloeden van blues en jazz uit de 50s. Hun nummer 'Lover's rock' (1988) is inmiddels een culthit.

The Paladins begon in 1980 als schoolband, maar groeide in korte tijd uit tot één van de kopstukken van de Californische roots scene. Nederland heeft een speciaal plekje in het hart van de band. In 2008 brachten de muzikanten het album “Live In Holland’ uit. The Paladins heeft inmiddels negen studioalbums op hun naam staan. Het nieuwste wapenfeit “New World” werd vorig jaar uitgebracht. De recensies zijn lovend. Kortom, hoogste tijd om de petticoats en leren jacks weer te voorschijn te halen en de vetkuif nieuw leven in te blazen!

 

Voorprogramma

The Ragtime Wranglers

The Ragtime Wranglers zullen het voorprogramma van The Paladins verzorgen. Verwacht authentieke Rockabilly à la de muziek van Elvis Presley voordat hij bekend werd. Rockabilly spelen in de 21ste eeuw is het beste van 2 werelden. The Ragtime Wranglers gebruiken de beste “vintage” studio microfoons (RCA, Neumann, Altec), een legendarische jaren 50 RCA -mengtafel en een Ampex recorder, voordat de opnamen digitaal worden overgezet. Al meer dan 15 jaar toert de band over de hele wereld, op de grootste Rockabilly festivals, maar ook kleinschalige optredens in clubs en bars in Europa en de VS.

http://www.ragtimewranglers.nl/
Bekijk programma