The Flower Kings & Sound Of Contact

The Flower Kings

+ Sound Of Contact
  • Zaal open: 19:30
  • Aanvang: 20:30
  • Voorverkoop: 25,- (incl. servicekosten)
  • Dagkassa: 29,-
Bestel tickets

Informatie

De legendarische band The Flower Kings komt op 10 mei 2014 terug naar de Boerderij in Zoetermeer. De Zweedse band zette in de jaren ’90 de symfonische rockwereld op zijn kop. The Flower Kings is opgericht door gitarist Roine Stolt en maakte in 2012 een fantastische comeback met het album ‘Banks of Eden’. Inmiddels ligt hun nieuwe studioalbum ‘Desolation Rose’ in de winkels en de band lijkt niet te stoppen.

The Flower Kings spelen pure progrock die teruggrijpt naar de jaren 70. Hun melodieuze, symfonische rockgeluid is heel herkenbaar. Het karakteristieke vloeiende gitaarspel van Roine Stolt, gevoegd bij het warme toetsenspel van Tomas Bodin, de uitgesproken basloopjes van Jonas Reingold en de soulvolle stem van Hasse Fröberg maken samen de sound van deze band. Hun muziek bevat ook elementen van jazz, blues en stevige rock. Dit concert is een aanrader voor liefhebbers van Zappa, The Beatles, Strawinski, Deep Purple, Led Zeppelin, Yes en Genesis.

Voorprogramma

Sound Of Contact

In tegenstelling tot wat eerder werd aangekondigd zullen Daniel Gildenlow & Friends tijdens deze show wegens omstandigheden niet aanwezig zijn. In plaats daarvan zal Sound Of Contact, de band rondom Simon Collins, de zoon van Phil Collins het podium betreden. In 2013 gaf de band een indrukwekkend optreden tijdens de tweede editie van het indoor festival Progdreams. Sound Of Contact werd door het Engelse blad PROG Magazine benoemd tot de beste nieuwkomer van 2013.

http://www.soundofcontact.com/