The Blues Farm

The Blues Farm

A Mississippi Juke Joint
  • Zaal open: 14:00
  • Aanvang: 14:30
  • Voorverkoop: Gratis
  • Dagkassa: Gratis

Informatie

Welkom bij The Blues Farm!
Een blues evenement waarbij het Podiumcafé is omgetoverd tot een Mississippi juke joint en we terug gaan naar blues in de puurste vorm. Handgemaakte instrumenten, sigarenkistjes en flessenhalzen: van alles wordt gebruikt om de blues te vertolken!

Optredens van:

Blues Willis

Alleen een akoestische gitaar en een stem: meet Blues Willis. Freek Carels en Peter v/d Heuvel maken samen Rauwe, Mooie en Gevoelige blues. Blues Willis ontstond spontaan, tijdens een akoestische jammsessie in een cafe in Zoetermeer, de thuisbasis van Blues Willis. Luisterend naar deze bluesnummers waan je je in de tijd van de harde werkers op de katoenvelden, een regenachtige dag op het station, verdriet om een verloren liefde… Kortom, muziek die je raakt en je niet snel zult vergeten.

Aanvang: 15:00 uur

Brian Sydney

Brian Sydney, al van kinds af aan fan van de blues. Geïnspireerd door grote legendes zoals Tony Joe White, Muddy Waters, John Lee Hooker en zelfs van de country legend Johnny Cash brengt Brian Sydney de ouderwetse manier van muziek maken over naar het publiek met gitaar en verhalen. Zijn solo live act is een “must see”! Net als bluesman Seasick Steve maakt ook Brian Sydney zijn eigen instrumenten: een lapsteel gemaakt van een 60 jaar oude blok(rij)schaaf, een elektrische gitaar gemaakt van een oude wasbord en een kruk gemaakt als bass-percussie.

Brian Sydney’s eerste solo optreden was in 2011 in Memphis (VS), waarna hij de blues route 61 richting de Mississippi heeft genomen om meer te weten te komen over de blues. Deze verhalen brengt hij ten gehore, verhalen over zijn eigen blues en de geschiedenis van de blues.

Aanvang: 16:00 uur

Gumbo & the Monk

Gumbo & The Monk brengen de rauwe sound van de Mississippi Delta Blues. Dit doen ze op traditionele handgemaakte instrumenten zoals de Cigar Box Guitar, License Plate Resonator Guitar en Diddley Bow. Het duo vertolkt nummers van o.a. Mississippi John Hurt, Son House, Robert Johnson en Howlin’ Wolf. In een intieme (semi)akoestische setting waant het publiek zich in een originele Juke Joint in Mississippi.

Gumbo & The Monk brengen hun intense en doorleefde show op diverse podia in Nederland en ze worden jaarlijks gevraagd om op Internationale festivals te spelen, zoals: BSA-CBG Festival in Frankrijk en Smokin’ Guitars in Duitsland.

Aanvang: 17:00 uur

Bekijk programma