Textures

Textures - Last Miles To The Moon

+ supports Exivious + Extremities
  • Zaal open: 19:30
  • Aanvang: 20:00
  • Voorverkoop: 20,25 (incl. servicekosten)
  • Dagkassa: 21,50
Bestel tickets

Informatie

Textures stopt! De Nederlandse progressieve metalband wordt wereldwijd gezien als 'voorvader' van hedendaagse metalgenres als '”mathmetal” en “djent”. Textures deelde het podium met bands als Slipknot, Machine Head, Arch Enemy, Avenged Sevenfold, Opeth, Sepultura, Meshuggah en Rammstein. Tijdens hun "Last Miles To The Moon Tour" nemen zij afscheid van hun trouwe fans.

In 2003 treedt Textures aan met een toen nog vrijwel onbekend concept: het zestal slaat de demofase geheel over en lanceert het debuutalbum “Polars” in eigen beheer op hoog niveau en wordt daarmee de eerste Nederlandse Do It Yourself band: management, album artwork, videoclips, studio reports en een album opgenomen in een zelfgebouwde studio; alles in handen van de bandleden zelf. Met trots mag de band in 2004 de Essent Award voor veelbelovend talent in ontvangst nemen. In 2006 neemt Textures de – inmiddels tot de wereldtop behorende – Franse band Gojira mee op sleeptouw voor hun eerste buitenlandse shows. Na drie albums gereleased te hebben op het Franse Listenable Records (waaronder het alom gewaarde derde album “Silhouettes”), promoveert Textures met haar vierde album “Dualism” (2011) en vijfde album “Phenotype” (2016) tot de hogere liga Europese metalbands wanneer het tekent bij het grootste metallabel van de wereld: Nuclear Blast.

Voorprogramma

Exivious

De sound van Exivious is moeilijk te omschrijven; metals meets fusion and post-rock. De band combineert verschillende genres, waaronder jazz, fusion en metal. De kracht van Exivious is de ongelofelijke muzikale chemie van de bandleden. Het intrumentale kwartet bestaat uit gitaristen Tymon Kruidenier (ex-Cynic) en Michel Nienhuis (Dodecahedron), bassist Robin Zielhorst (ex-Cynic) en drummer Yuma van Eekelen (ex-Pestilence, The New Dominion).

 

 

https://www.exivious.net/

Extremities

Extremities is een progressieve metalband uit Eindhoven. De band werd in 2015 opgericht en hun muziek is een mix tussen Textures, Gojira en Monuments.

http://www.extremitiesband.com/
Bekijk programma