System 7 & Mirror System

System 7 & Mirror System

+ DJ Mike Holmes (IQ)
  • Zaal open: 19:30
  • Aanvang: 20:30
  • Voorverkoop: 28,25 (incl. servicekosten)
  • Dagkassa: 29,-
Bestel tickets

Informatie

Steve Hillage en Miquette Giraudy, beiden bekend als voormalige leden van Gong, vormden in 1989 System 7. Steve werkte op dat moment voornamelijk als platenproducer voor andere artiesten.

Hillage dankt zijn terugkeer in de muziekscene aan Dr. Alex Paterson van The Orb. De twee werden vrienden en Paterson moedigde hem aan om ambient house te gaan opnemen, met de gitaarexploraties van Hillage in de mix net zo prominent als bij zijn solowerk. Terwijl System 7 meer de techno en trance kant op ging, lanceerden Hillage en Giraudy vervolgens een chill-out en downtempo zusterproject genaamd Mirror System. Het nieuwe System 7-album heet “Café Seven” (2018). Verwacht een interessante mix van materiaal van beide projecten.

Voorprogramma

DJ Mike Holmes (IQ)

Michael Holmes is één van de oprichters van IQ, de enige persoon die de afgelopen 33 jaar bij elk IQ-optreden heeft gespeeld. Hij begon op zijn dertiende met gitaar spelen. Mike is de belangrijkste schrijver van IQ en was verantwoordelijk voor de productie van elke IQ-release sinds ‘Ever’ in 1991. Naast IQ is Mike betrokken geweest bij andere muzikale ondernemingen. Hij was een hard house en trance DJ in de late jaren 90, en in 2010 deed hij het idee van The Lens herleven toen hij ‘Regeneration’ schreef en opnam, waarbij prog rock samenging met trance, ambient en relaxte grooves.

http://www.iq-hq.co.uk/