Steve Harris

×

Let op! Op vertoon van je ticket voor Steve Harris kun je GRATIS naar het concert van Lords of Black op vrijdag 2 december. Bewaar je kaartje dus goed! Klik hier voor meer informatie.

Steve Harris

British Lion
  • Zaal open: 19:30
  • Aanvang: 20:00
  • Voorverkoop: 17,50 (incl. servicekosten)
  • Dagkassa: 21,50
Bestel tickets

Informatie

Iron Maiden’s Steve Harris komt met zijn solo project British Lion naar de Boerderij! Dit is je kans om oog in oog te staan met de bassist, oprichter en bandleider van één van werelds grootste metal bands aller tijden!

Aangezien Steve heel druk is met Iron Maiden zijn we blij dat hij een gaatje in zijn tourschema gevonden om met zijn side project naar Nederland te komen. Naast bassist Steve bestaat de band uit Richard Taylor op zang, David Hawkins op gitaar/toetsen, Grahame Leslie op gitaar en Simon Dawson op drums. De band bracht in 2012 hun debuutalbum “British Lion” uit. De plaat is is gemixt door door de vaste Iron Maiden producer Kevin Shirley en werd warm onthaald door de fans en pers. Steve Harris geniet ervan om in intieme clubs te spelen. Hij zegt hierover het volgende: “Ik ben gek op touren en live shows en ben erg enthousiast om met British Lion te gaan spelen. Het is fantastisch om weer eens de pure levendigheid van de kleinere clubs te ervaren, met de fans recht voor je neus – en ik weet dat zij het ook kunnen waarderen. Het is schitterend om terug te gaan naar mijn roots en het wordt fantastisch! Hot, sweaty & loud en we hebben voor lekkere rockzalen gekozen, met tickets zo laag geprijsd als we kunnen”.

Voorprogramma

Voodoo Six

Het Londense Voodoo Six werd opgericht in 2003 toen bassist Tony Newton, gitarist Richie Faulkner en drummer Dave Cavill hun band Deeds (oorspronkelijk ‘Dirty Deeds’) lieten doodbloeden en een nieuw project opstartten. In 2005 kwamen vocalist Henry Rundell en gitarist Matt Pearce de band versterken. Nadat in 2008 hun debuut uit 2006 opnieuw werd uitgebracht onder de nieuwe titel ‘First Hit for Free’ nam Iron Maiden Voodoo Six onder z’n vleugels en mochten de Londenaren enkele keren aantreden als support act. In 2009 werd Rundell vervangen door Luke Purdie en dat zorgde voor extra momentum, getuige het tweede full album ‘Fluke?’ (2010).  In navolging van hun grote voorbeelden brengt Voodoo Six een eigentijdse vorm van hardrock zonder evenwel de roots van de traditionele heavy metal te verloochenen. Hun EP ‘Falling Knives’ is Voodoo Six ten voeten uit: klassieke hardrock met ‘New wave of British heavy metal’ roots. Inmiddels is de band met hun nieuwe zanger Nik Taylor-Stoakes druk bezig in de studio met het opnemen van nieuw materiaal.

http://www.voodoosix.com/