Spock's Beard

Spock's Beard

Special Providence + Synaesthesia
  • Zaal open: 19:30
  • Aanvang: 19:45
  • Voorverkoop: 25,- (incl. servicekosten)
  • Dagkassa: 29,-
Bestel tickets

Informatie

De Amerikaanse Prog Rock gigant Spock's Beard komt deze week terug naar de Boerderij! Hun nieuwe album 'The Oblivion Particle' is net uit en krijg lovende recensies. De band bestaat inmiddels al meer dan twee decennia en heeft een geweldige live reputatie opgebouwd. In 2013 was Spock's Beard één van de hoogtepunten van de tweede editie van het Progdreams festival.

Spock’s Beard werd begin jaren ’90 opgericht door Neal Morse en Alan Morse. In 2002 verlaat Neal Morse de band om zich op zijn solocarrière te richten en draagt het stokje over aan drummer Nick D’Virgilio. In 2011 kondigt de band aan dat D’Virgilio plaats maakt voor Ted Leonard. Met deze nieuwe zanger brengt de band in 2013 het elfde studio album Brief Nocturnes and Dreamless Sleep uit. Het album met de nieuwe line-up ontving lovende recensies. Spock’s Beard bestaat uit Alan Morse (guitar/vocals), Dave Meros (bass/keyboards/vocals), Ryo Okumoto (keyboards/vocals), zanger Ted Leonard en drummer Jimmy Keegan.

Voorprogramma

Special Providence

Special Providence is afkomstig uit Hongarije en staat bekend om hun virtuositeit. In de afgelopen acht jaar bracht de bands drie albums uit. Special Providence combineert progressieve rock, jazz en metal op een bijzondere wijze.

http://specialprovidence.eu/

Synaesthesia

Synaesthesia is het project van de 20-jarige multi-instrumentalist Adam Warne en gitarist Nikolas Jon Aarland. Synaesthesia combineert progressieve rock met Synth-driven elementen. Warne is geïnspireerd door bands als Porcupine Tree en Muse. Synaesthesia’s debuutshow was als voorprogramma van IQ tijdens de Christmas Bash 2013 in de Boerderij. Dit optreden werd gevolgd door een co-headline show met X-Panda in 2015.

http://www.synaesthesiahq.com/