Soup

Soup

+ A Liquid Landscape
  • Zaal open: 19:30
  • Aanvang: 20:15
  • Voorverkoop: 17,- (incl. servicekosten)
  • Dagkassa: 19,-
Bestel tickets

Informatie

Soup is één van de vaandeldragers van de hedendaagse postrock scene. De Noorse band werd in 2004 opgericht door multi-instrumentalist Erlend Viken. Soup heeft inmiddels zes albums op haar naam staan. Wanneer de plaat “The Beauty Of Our Youth” (2013) de critici in de lage landen bereikt weet de band zich definitief op de kaart te zetten. Vergelijkingen met Pink Floyd en Steven Wilson worden regelmatig gemaakt. Sfeervolle melodieën, invloeden uit de jaren zeventig progrock, psychedelica in combinatie met moderne post-rock.

In de slaapkamer van mastermind Erlend Viken werd de basis gelegd van de typische ‘Soup sound’. Het eerste onofficiële album “Give It An Empire” (2015) heeft slechts een gelimiteerde oplage van 50 stuks. Ook opvolger “Come On Pioneers” wordt door Viken in eigen beheer uitgebracht, dit keer in een oplage van 300 exemplaren. De plaat wordt opgepikt door de Noorse radiostations en doet Erlend Viken besluiten om een band samen te stellen om het materiaal live ten gehore te brengen. Ondertussen werkt hij, samen met co-producer en Motorpsycho gitarist Hans Magnus Ryan, aan het album “Children Of E.L.B.” (2010). Dit album wordt verkozen tot ‘album of the year’ door The Norwegian ABC News awards. De band is te zien op verschillende festivals in Noorwegen, staat in het voorprogramma van de Postrock band Maserati en het aantal ‘Souporters’ neemt snel in omvang toe. Viken zit niet graag stil en verschillende albums volgen, “Duun” (2012) en “Entropia” (2012). Hun nieuwste exemplaar “Remedies” (2017) krijgt wederom lovende recensie. De band legt momenteel de laatste hand aan een nieuw album.

Voorprogramma

A Liquid Landscape

A Liquid Landscape was voorheen geïnspireerd door bands als Dredg, Karnivool, Porcupine Tree en Mutemath. Hun debuutalbum ‘Nightingale Express (2012) ontving lovende recensies en zette de naam A Liquid Landscape definitief op de kaart. Na hun Europese tour met Crippled Black Phoenix dook de band samen met Bruce Soord (The Pineapple Thief) de studio in om hun album “The Largest Fire Known To Man” (2014) op te nemen. Dit album toonde een meer melodieus alternatief rock karakter. In 2016 besloot de band om een EP op te nemen met louter semi-akoestische nummers van eerder uitgebrachte liedjes ‘Stories left untold’. Momenteel zit de band in de studio om een nieuw album op te nemen. Live staat de band garant voor spannende melodieuze (post) rock muziek gedragen door de mooie stem van hun frontman Fons Herder.

http://www.aliquidlandscape.nl/
Bekijk programma