Second December & Loft52

Second December & Loft52

Alternative Rock
 • Zaal open: 19:30
 • Aanvang: 20:30
 • Voorverkoop: Gratis
 • Dagkassa: Gratis

Informatie

Second December, met bandleden afkomstig uit Leiden, Zoetermeer, Sassenheim & Berkel en Rodenrijs, is een alternative rock band met een laagje sixties en seventees en een stem die menigeen doet denken aan David Bowie.

De band is ontstaan in de Katzwijm Studios die dan ook als oefenruimte dient als er niet wordt opgenomen. Achtergrond en muzikale voorkeuren van de bandleden liggen ver uiteen wat tot een interessante mix leidt, maar ook tot verhitte discussies over smaak …

In februari 2017 wordt met Maurice – die dan net zich bij Second December heeft aangesloten – de EP “Dear E” uitgebracht. De EP is opgenomen in de Katzwijm studio en telt 3 tracks: (1) Dear E (2) Time Was (3) Jump The Jump.

Band: Ad Zwart: lead gitaar, Louis Hellendoorn: bass, Damian v/d Erve: drums, Maurice v/d Geest: zang & gitaar.

Optredens van:

  Voorprogramma

  Loft52

  Deze band is in 2008 begonnen op een zolderkamer bestaande uit Jasper Coehorst (zang, gitaar) en Patrick de Geus (gitaar). Aanvankelijk gestart als een akoestische 2 mans coverband kwam er al snel eigen werk op het repertoire te staan. Het enige wat nog ontbrak was een drummer en bassist. Drummer Hans Mulders en bassist Louis Hellendoorn maakten de band compleet. De band speelt een mix van mooie pop-rock liedjes en stevige gitaarrock.
  Inmiddels heeft Loft op verschillende podia in de regio gestaan waaronder: Het Voorstraat Noord Festival, Men of Steel Run en Big Rivers 2015. 10 januari 2015 deed de band mee met ‘Bandboost’ in De Popcentrale Dordrecht en ging door naar de halve finale.

  In juli 2014 heeft de band zijn eerste album afgeleverd met als titel ‘Hopes and Dreams’. Sinds augustus 2014 is deze verkrijgbaar op CD en in de iTunes store. Momenteel wordt er al weer gewerkt aan de opvolger met nieuw eigen werk.

  http://www.loft52.nl/
  Bekijk programma