Rough 'n Tumble

Rough 'n Tumble

Bluesrock
  • Zaal open: 19:30
  • Aanvang: 20:30
  • Voorverkoop: Gratis
  • Dagkassa: Gratis

Informatie

Rough ’n Tumble is een graag geziene gast op de Nederlandse bluesrock podia. De band heeft dan ook de afgelopen jaren een grote reputatie als live-band opgebouwd en speelde samen met onder meer The Pretty Things, Ten Years After en Robin Trower.

Zoals het blad Oor schreef staat de band voor ‘hondsbrutaal scheurende en groovende r&b en rock ’n roll met een bluesy braam’. De band bestaat uit o.a. de broers Martin en Anton (zang, harmonica en gitaren) en Rob Louwers op drums, die onder meer speelde met legendes als Link Wray en Q65. Eigen werk en klassiekers van bands als The Rolling Stones en CCR wisselen elkaar live in hoog tempo af.

De band heeft twee CD’s op haar naam staan. Het album ‘Going Places’ bevat eigen in blues gedrenkte songs met een stevige basis (de ritmesectie begeleidde niet voor niets de Amerikaanse gitaarlegende Link Wray tijdens zijn laatste Europese tour), afgemaakt met harmonica, slidegitaar en een toefje piano. De opvolger, het live album ‘Live at the Wangbar’, werd opgenomen in de Boerderij. Een nieuwe CD is inmiddels opgenomen.

Bekijk programma