Riverside

Riverside

+ support Lesoir
  • Zaal open: 19:30
  • Aanvang: 20:30
  • Voorverkoop: 32,25 (incl. servicekosten)
  • Dagkassa: 33,-
Bestel tickets

Informatie

De Poolse band Riverside maakt al ruim vijftien jaar toegankelijke, goed doortimmerde progressive rock in de stijl van Marillion, Dream Theater, Pink Floyd en Porcupine Tree.

In 2016 sloeg echter het noodlot toe met de dood van gitarist Piotr Grudziński. De band besloot als trio verder te gaan, al worden ze op het podium versterkt met een gastgitarist. Vanzelfsprekend werkte dit drama door in de muziek: op hun nieuwe album Wasteland (2018) klinkt Riverside naar eigen zeggen veel zwaarder en donkerder dan voorheen.

Voorprogramma

Lesoir

Lesoir is geen onbekende meer in het Nederlandse progressieve rock landschap en heeft zelfs succes in China. De artrock band is beïnvloed door bands als Anathema, Porcupine Tree, Steven Wilson en The Gathering. Heavy, maar met veel ruimte voor dynamiek en sfeer. Een rauw, puur, donker geluid met emotie als middelpunt. Lesoir werd in 2010 opgericht en bracht een jaar later hun debuutalbum uit. Inmiddels heeft de band drie albums op haar naam staan. Het tweede album “Transience” is geproduceerd door John Cornfield en gemasterd door Brian Lucey (The Last Shadow Puppets). De derde plaat “Luctor Et Emergo” is opgenomen in de beroemde British Airfield Studio (Elton John, War Of The World). Lesoir deelde de afgelopen jaren het podium met The Gentle Storm, Delain, Evergrey, The Pineapple Thief, Within Temptation en vele anderen. De band schitterde ook op festivals als Night Of The Prog en IO Pages Festival (2016). Het album “Lattitude” is geproduceerd door John Cornfield (Muse) en Bruce Soord (The Pineapple Thief).

www.lesoirmusic.com
Bekijk programma