Richard Thompson (Fairport Convention)

Richard Thompson (Fairport Convention)

+ support Sean Taylor
  • Zaal open: 19:30
  • Aanvang: 20:30
  • Voorverkoop: 27,50 (incl. servicekosten)
  • Dagkassa: 32,-
Bestel tickets

Informatie

Richard Thompson is een levende legende binnen de folkrockwereld. Als één van de originele leden van Fairport Convention ligt Thompson aan de basis van de Britse folkbeweging uit de late jaren zestig, een stroming die momenteel door het succes van Mumford & Sons een heropleving kent.

Richard Thompson geldt als een inventief en technisch zeer begaafde gitarist. Nadat hij in 1971 de groep Fairport Convention verlaat, begint hij een solocarrière en neemt het album ‘Henry The Human Fly’ (1972). Tijdens de opnames krijgt hij een relatie met Linda Peters, één van de zangeressen op dit album. Samen nemen zij maar liefst vijf albums om, waarvan het klassieke ‘Shoot Out The Lights’ door Rolling Stone magazine als één van de tien beste platen uit de jaren tachtig werd aangewezen. Tevens wordt Thompson benoemd tot één van de ‘Top 20 guitarists of all time’. Als songwriter heeft hij ontelbare prijzen en awards gewonnen. Na dik vijfenveertig jaar carrière is Thompson nog steeds in de bloei van zijn leven en live blijft hij een belevenis.

Voorprogramma

Sean Taylor

De Britse singer-songwriter Sean Taylor was eerder in de Boerderij te zien in het voorprogramma van Tony Joe White. Verder verzorgde hij voorprogramma’s van onder andere John Fogerty, The Neville Brothers, George Benson, Tom Paxton, June Tabor, Band of Horses, Dick Gaughan en Martin Simpson. Dit jaar gaat de getalenteerde zanger en gitarist op tour met Eric Bibb. Sean Taylor bracht vijf albums uit. Zijn vierde album ‘Walk With Me’ is geproduceerd door Trevor Hutchinson (The Waterboys, Eric Bibb & Sharon Shannon). Op het album schitteren gastmuzikanten als BJ Cole (Elton John, Sting and Elvis Costello) en Vyvienne Long (Damien Rice).

http://www.seantaylorsongs.com/