Progdreams VIII (Dag 3)

×

Ben je in het bezit van een dagticket of passe-partout voor het Progdreams Festival op 20-21-22 september 2019? Dan kun je met dit ticket gratis naar het concert van District 97 + Time Shift Accident op 3 oktober in Cultuurpodium Boerderij. Bewaar je Progdreams kaartje dus goed! Lees meer.

Progdreams VIII (Dag 3)

The Watch | John Hackett Band | Gabriel Played Live by Brian Cummins | Franck Carducci
  • Zaal open: 14:00
  • Aanvang: 15:00
  • Voorverkoop: 38,50 (incl. servicekosten)
  • Dagkassa: 39,-
Bestel tickets

Informatie

In september 2019 vindt de 8e editie van het Progdreams Festival plaats. Het indoor festival is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijkse happening waar veel progliefhebbers uit binnen- en buitenland naar uitkijken. De prog scene lijkt levendiger dan ooit en we kregen verzoeken van bands van over de hele wereld of zij een plekje op het festival konden krijgen. Onze programmeur heeft een interessante selectie gemaakt en is er wederom in geslaagd om een veelzijdige line-up samen te stellen.

In totaal spelen er 12 bands verdeeld over drie festivaldagen. Zowel gevestigde namen als nieuwkomers krijgen de kans om zich aan de liefhebbers van het genre te presenteren. Er zijn zowel dagkaarten als passe partouts voor drie dagen te koop.

VRIJDAG 20 SEPTEMBER
19:15 Sky Architect
20:45 The Paradox Twin
22:30 Von Hertzen Brothers

ZATERDAG 21 SEPTEMBER
15:00 The Dame
16:30 IT
18:30 Verbal Delirium:
20:00 IO Earth
22:00 Gazpacho

ZONDAG 22 SEPTEMBER
15:00 Franck Carducci
17:00 Gabriel Played Live by Brian Cummins
19:00 John Hackett Band
21:00 The Watch

(programma en tijden onder voorbehoud)

Optredens van:

The Watch

The Watch is afkomstig uit Milaan en staat bekend om hun pure passie voor Genesis. De stem van frontman Simone Rossetti lijkt sprekend op die van Peter Gabriel. Onder de naam The Watch speelt de band naast Genesis nummers ook eigen werk. Tijdens deze show zal de band vooral songs spelen van hun derde album “Vacuum” (2004). De  band speelde de afgelopen jaren honderden shows en wordt zelfs omarmd door Steve Hackett. Uiteraard zullen ook enkele Genesis klassiekers niet ontbreken.

http://www.thewatchmusic.net/

John Hackett Band

Noem je de naam Hackett dan roept menigeen ‘Steve’, maar het gezin Hackett heeft nog een minstens zo goed muzikant voortgebracht, namelijk John Hackett. Deze jongere broer van Steve is multi-instrumentalist, die naast fluit, zijn hoofdinstrument, ook gitaar, bas en toetsen bespeelt. Hij komt uit de klassieke- en jazzhoek, heeft deel uit gemaakt van de band van zijn broer en werkte onder meer met Anthony Phillips (Genesis), the English Flute Quartet, Westminster Camerata en was lid van het trio Symbiosis, waarmee hij zogenaamde ambient music maakte. Met zijn eigen band maakt hij een combinatie van progrock, folk, classic rock en jazz.

http://hacktrax.co.uk/

Gabriel Played Live by Brian Cummins

Brian Cummins kennen we als de charismatische zanger van The Carpet Crawlers en Mick Pointers Marillion’s Script For A Jesters Tear. Vandaag kruipt hij in de huid van Peter Gabriel. Gewapend met een gitaar en een berg effectapparatuur, zal Brian nummers als ‘Sledgehammer’, ‘Games Without Frontiers’ en ‘Solsbury Hill’ vertolken op de van hem bekende wijze. Dus de perfecte concertavond voor alle fans van Peter Gabriel en Engelse humor.

http://www.carpetcrawlers.com/the-band/brian-cummins/

    Franck Carducci

    Multi-instrumentalist Franck Carducci groeide op in een gezin waar muziek een manier van leven is. Op 5-jarige leeftijd had hij zijn eerste ervaringen met een Hammond-orgel, ging later gitaar spelen en sloot zich aan bij de eerste rockband toen hij 14 jaar oud was. Nadat hij verliefd was geworden op bands als Pink Floyd en Genesis, sloot hij progressieve rock in zijn hart.

    http://www.franckcarducci.com/