Progdreams VIII (Dag 2)

Progdreams VIII (Dag 2)

Gazpacho | IO Earth | The Dame
  • Zaal open: 14:00
  • Aanvang: 14:30
  • Voorverkoop: 38,50 (incl. servicekosten)
  • Dagkassa: 39,-
Bestel tickets

Informatie

In september 2019 vindt de 8e editie van het Progdreams Festival plaats. Het indoor festival is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijkse happening waar veel progliefhebbers uit binnen- en buitenland naar uitkijken. De prog scene lijkt levendiger dan ooit en we kregen verzoeken van bands van over de hele wereld of zij een plekje op het festival konden krijgen. Onze programmeur heeft een interessante selectie gemaakt en is er wederom in geslaagd om een veelzijdige line-up samen te stellen.

In totaal spelen er 12 bands verdeeld over drie festivaldagen, waaronder Gazpacho, The Watch, John Hackett Band, Sky Architect, Von Hertzen Brothers en meer. Zowel gevestigde namen als nieuwkomers krijgen de kans om zich aan de liefhebbers van het genre te presenteren. Er zijn zowel dagkaarten als passe partouts voor drie dagen te koop. Op zaterdag betreden de volgende bands het podium: Gazpacho, IO Earth en The Dame.

Optredens van:

Gazpacho

De Noorse band Gazpacho werd in  de jaren ’90 opgericht en wordt geroemd vanwege hun unieke sound. De muziek van Gazpacho is moeilijk te omschrijven, maar vergelijkingen met bands als Radiohead, Marillion, Porcupine Tree en Anathema worden regelmatig gemaakt. De band heeft meerdere succesvolle albums op haar naam staan. Hun nieuwe album “Soyuz” (2018) is uitgebracht via het Kscope label (o.a. Steven Wilson, Anathema).

http://gazpachoworld.com/

IO Earth

IO Earth is de band van toetsenist Adam Gough en gitarist Dave Cureton. Zij bepalen de sound die associaties oproept met Iona, Blackmore’s Night, Magenta, Epica, Within Temptation, Mostly Autumn, Karnatake en Flaming Row. Maar IO Earth klinkt anders, uniek. De band laat een veelheid aan stijlen horen. Begin 2018 kwam het vierde IO Earth album uit. Op deze nieuwe plaat, genaamd “Solitude”, is voor het eerst zangeres Rosanna Lefevre te horen.

http://www.ioearth.com/

The Dame

The Dame voert je mee naar het romantische tijdperk van de roaring 20’s: achterkamertjes in rokerige nachtclubs, whiskey in koffiemokken… Deze Haagse progressieve rockband timmert hard aan de weg. De stem van frontvrouw Marian van Charante is helder en sensueel. Hun debuutalbum “Losing Sight of What You Want” (2018) werd meteen opgepikt door de gerenommeerde progmedia in ons land. “Een album vol hartstochtelijke, tijdloze muziek dat zo eerlijk is als goud” aldus Dick v/d Heijde (Progwereld).

http://www.thedameband.com/
Bekijk programma