Progdreams VIII (Dag 2)

×

Ben je in het bezit van een dagticket of passe-partout voor het Progdreams Festival op 20-21-22 september 2019? Dan kun je met dit ticket gratis naar het concert van District 97 + Time Shift Accident op 3 oktober in Cultuurpodium Boerderij. Bewaar je Progdreams kaartje dus goed! Lees meer.

Progdreams VIII (Dag 2)

Gazpacho | IO Earth | The Dame I Verbal Delirium | IT
  • Zaal open: 14:00
  • Aanvang: 15:00
  • Voorverkoop: 38,50 (incl. servicekosten)
  • Dagkassa: 39,-
Bestel tickets

Informatie

In september 2019 vindt de 8e editie van het Progdreams Festival plaats. Het indoor festival is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijkse happening waar veel progliefhebbers uit binnen- en buitenland naar uitkijken. De prog scene lijkt levendiger dan ooit en we kregen verzoeken van bands van over de hele wereld of zij een plekje op het festival konden krijgen. Onze programmeur heeft een interessante selectie gemaakt en is er wederom in geslaagd om een veelzijdige line-up samen te stellen.

In totaal spelen er 12 bands verdeeld over drie festivaldagen. Zowel gevestigde namen als nieuwkomers krijgen de kans om zich aan de liefhebbers van het genre te presenteren. Er zijn zowel dagkaarten als passe partouts voor drie dagen te koop.

VRIJDAG 20 SEPTEMBER
19:15 Sky Architect
20:45 The Paradox Twin
22:30 Von Hertzen Brothers

ZATERDAG 21 SEPTEMBER
15:00 The Dame
16:30 IT
18:30 Verbal Delirium:
20:00 IO Earth
22:00 Gazpacho

ZONDAG 22 SEPTEMBER
15:00 Franck Carducci
17:00 Gabriel Played Live by Brian Cummins
19:00 John Hackett Band
21:00 The Watch

(programma en tijden onder voorbehoud)

Optredens van:

Gazpacho

De Noorse band Gazpacho werd in  de jaren ’90 opgericht en wordt geroemd vanwege hun unieke sound. De muziek van Gazpacho is moeilijk te omschrijven, maar vergelijkingen met bands als Radiohead, Marillion, Porcupine Tree en Anathema worden regelmatig gemaakt. De band heeft meerdere succesvolle albums op haar naam staan. Hun nieuwe album “Soyuz” (2018) is uitgebracht via het Kscope label (o.a. Steven Wilson, Anathema).

http://gazpachoworld.com/

IO Earth

IO Earth is de band van toetsenist Adam Gough en gitarist Dave Cureton. Zij bepalen de sound die associaties oproept met Iona, Blackmore’s Night, Magenta, Epica, Within Temptation, Mostly Autumn, Karnatake en Flaming Row. Maar IO Earth klinkt anders, uniek. De band laat een veelheid aan stijlen horen. Begin 2018 kwam het vierde IO Earth album uit. Op deze nieuwe plaat, genaamd “Solitude”, is voor het eerst zangeres Rosanna Lefevre te horen.

http://www.ioearth.com/

The Dame

The Dame voert je mee naar het romantische tijdperk van de roaring 20’s: achterkamertjes in rokerige nachtclubs, whiskey in koffiemokken… Deze Haagse progressieve rockband timmert hard aan de weg. De stem van frontvrouw Marian van Charante is helder en sensueel. Hun debuutalbum “Losing Sight of What You Want” (2018) werd meteen opgepikt door de gerenommeerde progmedia in ons land. “Een album vol hartstochtelijke, tijdloze muziek dat zo eerlijk is als goud” aldus Dick v/d Heijde (Progwereld).

http://www.thedameband.com/

Verbal Delirium

In 2006 begon Jargon ( de componist en schrijver) de band Verbal Delirium na vele jaren experimenteren (sinds 1999 onder de naam afterglow) met de progressieve en psychedelische rock van de zeventiger jaren,. Het eerste officiële album “So Close & Yet So Far Away” is in 2010 uitgebracht en kreeg een vervolg met “From The Small Houd Of Weakness”
In 2013 staat de band met Fates Warning en Shadow Gallery op Progpower en een jaar later als hoofdact op het Summer’s End Festival in Groot-Brittannië.
In 2016, komt het derde album ” The Imprisoned Words Of Fear” wereldwijd uit. De laatste periode in de muzikale evolutie van de band, terwijl ze nog steeds in de seventies school van progressieve rock zaten, bevat zwaardere elementen van metal, instrumentele en sterke melodieën van jazz, samen met elektronische elementen.
Op het HRH Prog Festival (Wales) lieten ze een verpletterende indruk achter om dan nu hun opwachting te maken tijden het Progdreams VIII festival.

https://verbaldelirium.bandcamp.com/

IT

IT is een progressieve rockband uit Londen. Een band met een kolossaal geluid dat de botten schudt, met een spervuur van beelden die de geest voedt. IT’s sound combineert de klassieke melodieën uit de progrock met een passie en intensiteit die meestal alleen in punk- of metalbands te vinden zijn. Onderwerpen als politiek, religie, oorlog en seksualiteit komen aan bod en hun teksten zijn intelligent, uitdagend en soms duister humoristisch. IT daagt je denken, gevoelens en geheugen uit.

http://itband.tv/