Progdreams VII (dag 3)

Progdreams VII (dag 3)

Steve Rothery Band / Tim Bowness, / Lifesigns / Kaprekar's Constant
  • Zaal open: 14:00
  • Aanvang: 14.45
  • Voorverkoop: 49,75 (incl. servicekosten)
  • Dagkassa: 51,-
Bestel tickets

Informatie

Voor het zevende jaar op rij presenteert Cultuurpodium Boerderij het Progdreams festival. Ook dit jaar zijn we er weer in geslaagd een interessante line-up samen te stellen. Naast dagkaarten zijn er ook een passe partouts te koop voor twee of drie dagen via ticketmaster.

Op zondag spelen de bands Steve Rothery Band, Tim Bowness, Lifesigns en Kaprekar’s Constant. Scroll naar beneden voor meer informatie over deze bands.

Tijdschema:

14.00 Zaal open
14.45 – 16.00 Kaprekar’s Constant
16.45 – 18.00 Lifesigns
19.00 – 20.30 Tim Bowness
21.15 – 23.00 Steve Rothery Band

(Wijzigingen voorbehouden. Er kunnen geen rechten aan dit tijdschema worden ontleend).

Optredens van:

Steve Rothery Band

De headliner van het festival is Steve Rothery, de gitarist en oprichter van de Britse Prog Rock pionier Marillion. Hij is één van de meest gewaardeerde gitaristen in de progressieve rock scene. Zijn ijzersterke gitaargeluid is van ongekend niveau. In 2014 bracht hij zijn eerste soloplaat “The Ghosts of Pripyat” uit. Het album, waar gitaarmuziek de hoofdrol speelt, kreeg lovende recensies.

http://www.steverothery.com/

Tim Bowness

Tim Bowness is een pionier in het progressieve rock genre. Samen met Steven Wilson richtte hij het succesvolle project no-man op. Van deze band verschenen zes cd’s en de DVD Mixtaped. Ook werkte hij samen met Robert Fripp en Roxy Music’s Phil Manzanera, hij is tevens lid van Henry Fool en Memories Of Machines.

http://timbowness.co.uk/

Lifesigns

Begin 2013 wordt de progrock-wereld verrast met het meesterwerk “Lifesigns” van de gelijknamige supergroep onder leiding van John Young (The Strawbs, John Wetton, The Scorpions, Fish, Uli Jon Roth). Op hun debuutalbum schitteren legendarische gastmuzikanten waaronder Steve Hackett (Genesis) en Thijs van Leer (Focus). John Young begon in 2008 met het schrijven van nummers voor “Lifesigns”. Zijn doel: een puur prog rock album. Vanwege Young’s drukke tourschema benadert hij pas twee jaar later zijn goede vrienden Nick Beggs (basgitaar/Chapman Stick) en Martin ‘Frosty’ Beedle (drums). In Steve Rispin vinden zij de ultieme producer en sound engineer. Het resultaat is een innovatieve sound die wordt gekenmerkt door multi layered keyboards en de Chapman Stick. Young brengt tijdens deze live show de muzikanten Frosty Beedle (ex Cutting Crew), Jon Poole (ex Wildhearts and Cardiacs) en Dave Bainbridge (Iona, Celestial Fire) mee.

http://www.lifesigns.me/

Kaprekar's Constant

De progressieve rockband Kaprekar’s Constant is afkomstig uit Kent. Multi-instrumentalisten Al Nicholson en Nick Jefferson vormen het hart van de formatie. Aangevuld met David Jackson (Van der Graaf Generator), zijn dochter Dorie Jackson en voormalig Level 42 drummer Phil Gould is dit een bijzonder collectief. De band bracht in het voorjaar van 2017 hun debuutalbum “Fate Outsmarts Desire” uit, een opvallend prog pareltje. De plaat wordt gekenmerkt door epische arrangementen in de stijl van Big Big Train en Genesis.

http://www.kaprekarsconstant.com/
Bekijk programma