Progdreams VII (dag 2)

Progdreams VII (dag 2)

Magenta / Dave Kerzner Band / Celestial Fire / Alan Reed & The Daughters of Expediency
  • Zaal open: 14:00
  • Aanvang: 14:45
  • Voorverkoop: 39,75 (incl. servicekosten)
  • Dagkassa: 41,-
Bestel tickets

Informatie

Voor het zevende jaar op rij presenteert Cultuurpodium Boerderij het Progdreams festival. Ook dit jaar zijn we er weer in geslaagd een interessante line-up samen te stellen. Naast dagkaarten zijn er ook een passe partouts te koop voor beide dagen via ticketmaster.

Op zaterdag spelen de bands Magenta, Dave Kerzner Band Celestial Fire, Alan Reed & The Daughters of Expediency . Scroll naar beneden voor meer informatie over deze bands. De presentatie is in handen van Alex Driessen, bekend als recensent van Progwereld.

Tijdschema:
14.00 Zaal open
14.45 – 16.00 Alan Reed & The Daughters of Expediency
16.45 – 18.00 Celestial Fire
19.00 – 20.30 Dave Kerzner Band
21.15 – 23.00 Magenta

(Wijzigingen voorbehouden. Er kunnen geen rechten aan dit tijdschema worden ontleend).

Optredens van:

Magenta

De veelbekroonde band Magenta is afkomstig uit Wales en werd in 2001 opgericht door ex-Cyan bandlid Rob Reed en zangeres Christina Booth. Hun muziek is beïnvloed door Yes, maar ook invloeden van Genesis, Mike Oldfield, en de Eurythmics zijn terug te vinden. In april 2017 verscheen hun zevende studioalbum “We Are Legend”. ‘We’ zijn in dit geval Christina Booth (zang), Rob Reed (toetsen/gitaren), Chris Fry (gitaren), Dan Nelson (basgitaar) en Jon ‘Jiffy’ Griffiths (drums). Christina Booth werd onlangs wederom geëerd met de ‘Beste Vrouwelijke Vocalist’ onderscheiding tijdens de Classic Rock Society Awards. Tijdens datzelfde evenement werd Rob Reed overigens gekozen tot ‘Beste toetsenist’.

http://www.magenta-web.com/

Celestial Fire

Dave Bainbridge kennen we natuurlijk als oprichter van Iona. Na het verschijnen van zijn veelgeprezen tweede soloalbum “Celestial Fire” (2014) wilde Dave een band te vormen die zowel zijn solowerk als nummers als de back catalogue van Iona met emotie, vuur en passie kan brengen. In drummer Frank van Essen (Iona), multi-talent Sally Minnear (de dochter van Gentle Giant’s Kerry Minnear), gitaarvirtuoos Dave Brons (top 10 Guitar Idol 2014) en bassist Simon Fitzpatrick (Carl Palmer’s Legacy, Jennifer Batten) vond hij de muzikanten van zijn dromen. De muziek is voor elke progliefhebber een feest der herkenning. Invloeden van Bainbridge helden Yes, Gentle Giant, Curved, Keith Emerson zijn duidelijk hoorbaar.

http://opensky121.wixsite.com/davebainbridge

Alan Reed & The Daughters of Expediency

Alan Reed is afkomstig uit Glasgow en verwierf in de jaren ’80 bekendheid als frontman van de progressieve rockband Pallas. In 2010 werd hij door de band aan de kant gezet, maar hij ging niet bij de pakken neerzitten. In 2012 verscheen zijn eerste soloalbum “First In A Field Of One”. Reed blijft het neo-prog genre trouw. Het album krijgt wereldwijd goede recensies en smaakt naar meer. Inmiddels is zijn tweede album “Honey On The Razors Edge” (2017) een feit. Reed heeft een uitstekend stel muzikanten verzameld om hem bij te staan. Zo neemt Scott Higham (ex-Pendragon) de drums voor zijn rekening en wordt de lead gitaar gespeeld door Jeff Green. Mike Stobbie, Alan’s maatje van zijn tijd bij Pallas, trekt zijn volledige toetsenarsenaal uit de kast.

http://reddwarfrecordings.co.uk/

Dave Kerzner Band

Dave Kerzner was eerder te gast tijdens een eerdere versie van Progdreams. Hij en zijn band lieten een verpletterende indruk achter. Reden genoeg om hem terug te vragen. Ook de Amerikaanse zangeres Durga McBroom, bekend van haar werk met Pink Floyd, is weer van de partij!

Onlangs verscheen zijn nieuwe concept album “Static” Aan dit album werkten bekende namen zoals Nick D’Virgilio,(Big Big Train en Spocks Beard),  Steve Hackett en Colin Edwin (Porcupine Tree) mee. Dave Kerzner is een zanger, toetsenist, en producer uit de US. Samen met Simon Collins, de zoon van Phil Collins was hij de oprichter van de met een Prog Award bekroonde band, “Sound of Contact” De afgelopen jaren werkte hij onder andere met artiesten als Kevin Gilbert, Steve Hackett, Keith Emerson, Alan Parsons, Billy Sherwood, Jon Anderson, Steven Wilson, Joe Lynn Turner.. Het nummer “Stranded”  dat te vinden was op zijn debuut album “New World” werd genomineerd voor “Anthem of the Year” bij de Progressive Music Awards in 2015 Aan dit nummer werkten mee Durga McBroom (Pink Floyd), Steve Hackett (Genesis) en Jason Scheff (Chicago).

http://davekerzner.com/