Progdreams VII (dag 1)

Progdreams VII (dag 1)

Blind Ego / Bent Knee / Golden Caves
  • Zaal open: 19:00
  • Aanvang: 19:30
  • Voorverkoop: 19,75 (incl. servicekosten)
  • Dagkassa: 21,-
Bestel tickets

Informatie

Voor het zevende jaar op rij presenteert Cultuurpodium Boerderij het Progdreams festival. Ook dit jaar zijn we er weer in geslaagd een interessante line-up samen te stellen. Naast dagkaarten zijn er ook een passe partouts te koop voor twee of drie dagen via ticketmaster.

Op vrijdag spelen de bands Blind Ego, Bent Knee en Golden Caves. Scroll naar beneden voor meer informatie over deze bands. De presentatie is in handen van Alex Driessen, bekend als recensent van Progwereld.

Tijdschema:
19.00 Zaal open
19.30 – 20.15 Golden Caves
20.45 – 22.00 Bent Knee
22.30 – 00.00 Blind Ego

(Wijzigingen voorbehouden. Er kunnen geen rechten aan dit tijdschema worden ontleend).

Optredens van:

Blind Ego

Blind Ego is het soloproject van gitarist Kalle Wallner, bekend van de band RPWL. In 2005 besloot Kalle dat hij naast zijn werk met RPWL ook eigen materiaal wilde uitbrengen. Veel van zijn vrienden waren enthousiast over dit idee en dit leidde tot medewerking aan zijn project van John Jowitt, Tommy Eberhardt, Paul Wrightson, John Mitchell en vele anderen. In samenwerking met zijn RPWL collega Yogi Lang produceerde hij in 2007 zijn debuutalbum Mirror. Twee jaar later gevold door zijn tweede album “Numb” (2009). Beide platen ontvingen lovende recensies. Door het drukke schema van RPWL stond zijn solocarrière de afgelopen jaren op een laag pitje, maar op dit moment wordt er had gewerkt aan het derde Blind Ego album. Tijdens deze show wordt Kalle onder andere bijgestaan door bassist Sebastian Harnack (Sylvan).

http://www.blind-ego.com/

Bent Knee

Bent Knee is afkomstig uit Boston en werd in 2009 opgericht met als doel om de grenzen tussen pop en rock te verleggen. De drijvende kracht achter deze band is zangeres/toetsenist Courtney Swain. Gitarist Ben Levin is één van de meest dynamische gitaristen van dit moment. Bassist Jessica Kion en drummer Gavin Wallace-Ailsworth vormen een krachtige, solide ritmesectie. Violist Chris Baum voegt een vleugje drama toe aan de unieke artrock sound. Producer en live sound designer Vince Welch brengt het allemaal samen tot een intrigerend geheel.

https://www.bentkneemusic.com/

Golden Caves

Golden Caves werd in 2013 opgericht door vijf studenten van Codarts, het Rotterdams conservatorium. De prachtige stem van Romy Ouwerkerk doet denken aan de klanken van Anneke van Giersbergen. De muziek van Golden Caves balanceert op het raakvlak van alternatieve rock, progressieve rock en atmosferische muziek. Golden Caves brengt progressieve rock onder de aandacht van de nieuwe toekomstige prog generatie.

http://goldencaves.com/
Bekijk programma