Progdreams V

×

Let op! Er zijn verschillende soorten tickets verkrijgbaar. Dagkaarten voor vrijdag 1 april kosten in de voorverkoop 15,- euro (excl. servicekosten). Dagkaarten voor zaterdag en zondag zijn verkrijgbaar voor 33,- euro (excl. servicekosten) per dag. Daarnaast is het mogelijk om een passe-partout te bestellen voor 60,- euro (excl. servicekosten). Klik hier voor meer informatie.

Progdreams V

Mystery, District 97, Karfagen, Sunchild & Neo Prophet
  • Zaal open: 15:00
  • Aanvang: 15:30
  • Voorverkoop: Vanaf 33,- euro (incl. servicekosten)
  • Dagkassa: 37,- euro
Bestel tickets

Informatie

Op vrijdag 1 april, zaterdag 2 april en zondag 3 april 2016 staat PROGDREAMS V op het programma van Cultuurpodium Boerderij. PROGDREAMS is het toonaangevende indoor festival op het gebied van Progressieve en Symfonische rock.

De line up van het festival is inmiddels compleet. Zo zullen de bands Mystery, Focus, Heather Findlay Band (ex-Mostly Autumn), Dave Kerzner Band ft. Durga McBroom (Pink Floyd), District 97, Knight Area, PBII, Sebas Honing Band, Mayra Orchestra, Karfagen, Sunchild & Neo Prophet. Helaas heeft Three Friends hun tour in april moeten afzeggen wegens persoonlijke omstandigheden. We zijn blij dat Mystery helemaal uit Canada wil komen voor een exclusieve Europese show. Op zondag staan Mystery, District 97, Karfagen, Sunchild en Neo Prophet op het programma. Het tijdschema ziet er als volgt uit:

15:00 Zaal open

15:30-16:15 Neo Prophet

16:45-18:15 Karfagen & Sunchild

18:45-20:00 District 97

20:30-22:40 Mystery

Aan dit tijdschema kunnen geen rechten worden ontleend. Wijzigingen voorbehouden. Meer informatie over de bands vindt je hieronder:

Optredens van:

Mystery

De Canadese progressieve rockband Mystery werd in 1986 opgericht door multi-instrumentalist Michel St-Père. Begin jaren ’90 komt hun debuutalbum uit en de band verkrijgt meteen internationale bekendheid. In 1996 zet de band zich definitief op de kaart met het album ‘Theatre Of The Mind’. Het album krijgt wereldwijd lovende recensies. In de daarop volgende jaren staat Mystery regelmatig met Saga op grote progressieve rock festivals over de hele wereld. In 2013 maakte Mystery samen met ex-Yes zanger Benoit David hun debuut in Nederland. Tijdens dit optreden in de Boerderij werd hun dubbel live album ‘Tales From The Netherlands’ (2014) opgenomen. Ook met hun nieuwe zanger Jean Pageau weet de band keer op keer een indrukwekkende show neer te zetten. Mystery weet een perfecte balans tussen progressieve rock en AOR en akoestisch en elektrisch te creëren. Tijdens dit ruim twee uur durende concert wordt er DVD/CD opnames gemaakt. Deze zomer de enige show in Europa!

http://www.therealmystery.com/

District 97

District 97 is ongetwijfeld één van de meest avontuurlijke progressieve rockbands van de hedendaagse prog generatie. De band onder leiding van American Idol finalist Leslie Hunt timmert hard aan de weg. De band werd in 2006 opgericht en toerde in 2013 samen met John Wetton (King Crimson, UK, Asia). Hun nieuwe album Vaults (2015) krijgt lovende recensies.

http://district97.net/

Karfagen

De symfonische progressieve/symfonische rock project van Oekraïense multi-instrumentalist en componist Antony Kalugin. De afgelopen jaren werkte Kalugin mee aan meer dan 40 albums, die werden uitgebracht in Rusland en Oekraïne.

http://antonykalugin.net/index.html

Sunchild

Sunchild is ook een project van Antony Kalugin. “Synesthesia”, het zesde album van Sunchild is een plaat met geweldige melodieën en vocalen. Een plaat die je als progressieve rockliefhebber zeker gehoord moet hebben.

http://antonykalugin.net/sunchild.html

Neo Prophet

Neo Prophet werd in 2005 opgericht door een aantal Belgische topmuzikanten. De band maakt een mix van progressieve en symfonische rock met invloeden van classic rock. De band bestaat onder andere uit Pieter van den Broeck, aka ‘Pete Mush’, bekend van de band Quantum Fantay.

http://www.neoprophet.com/index.html