Procol Harum (Uitverkocht)

×

Let op! Het concert van Procol Harum op 7 september is volledig uitverkocht. Het is niet toegestaan om foto-, film- of audio opnamen te maken tijdens dit concert.

Procol Harum (Uitverkocht)

50th Anniversary + support LONE
  • Zaal open: 19:30
  • Aanvang: 20:00
  • Voorverkoop: 45,- (incl. servicekosten)
  • Dagkassa: 49,-

Informatie

De Britse band Procol Harum, onder leiding van Gary Brooker, scoorde in de jaren ’60 grote hits met nummers als ‘A Whiter Shade of Pale’, ‘Homburg’ en ‘A Salty Dog’. Ook in de jaren ’70 is de band mateloos populair met songs als ‘Nothing but the Thruth’ en ‘Pandora’s Box’. Na meer dan 40 jaar toert de band nog steeds de hele wereld over. 2017 markeert het 50-jarig jubileum van de klassieker ‘A Whiter Shade of Pale’, hetgeen de band viert met een serie speciale concerten. Na hun uitverkochte show in 2016 komen deze levende legendes in 2017 terug naar de Boerderij!

Procol Harum had als één van de eerste groepen groot internationaal succes met een symfonieorkest. In samenwerking met het Edmonton Symphony Orchestra verschijnt de hit ‘Conquistador’ in 1972.  De bandleden gaan de geschiedenis in als pioniers van de progressieve rock scene. De samenstelling van de band is in de loop van de jaren verschillende keren veranderd, maar zanger/pianist Gary Brooker en tekstschrijver Keith Reid zijn constanten. In 2014 bracht Procol Harum een live dubbelalbum uit en bewijst hiermee nog steeds een indrukwekkende show neer te zetten. Anno 2017 bestaat de band uit Gary Brooker, Geoff Whitehorn, Matt Pegg, Josh Phillips en Geoff Dunn.

Voorprogramma

LONE

Een onverwachte samenwerking tussen twee bandleden die besloten solo te gaan. Michel van Dijk en Ferdinand Bakker dachten na het (voorlopige) einde van hun band Alquin, een eigen album te gaan maken. Dat besluit was voor beide mannen het begin van een lange zoektocht vol persoonlijke experimenten. Tijdens die tocht kruisten de paden van Van Dijk en Bakker elkaar geregeld. En op die kruispunten groeide het besef dat ze samen moesten doorgaan. De solisten vormden een duo en werkten aan een gezamenlijk, tijdloos verhaal, onder de noemer LONE.

http://www.loneproject.nl/
Bekijk programma