Presto Ballet + Knight Area

Presto Ballet + Knight Area

co-headline show
  • Zaal open: 19:30
  • Aanvang: 20:00
  • Voorverkoop: 19,75 (incl. servicekosten)
  • Dagkassa: 21,-
Bestel tickets

Informatie

Co-headline show van Presto Ballet en Knight Area. Presto Ballet is de band rondom Metal Church gitarist Kurdt Vanderhoof. Kurdt is een progressieve rock fan in hart en nieren. Met Presto Ballet brengt hij een ode aan de rock- en progbands van de 70s. Knight Area is de vaandeldrager van het Nederlandse progressieve rocklandlandschap. De band heeft inmiddels zes ijzersterke albums op haar naam staan.

Optredens van:

Presto Ballet

Presto Ballet combineert melodieuze en harmonieuze old school aspecten met hedendaagse neo-prog. Hoewel hun sound wordt vergeleken met het vroegere werk van Kansas, Rush en Yes, heeft de band onder leiding van Kurdt Vanderhoof (Metal Church) duidelijk een eigen geluid en identiteit gecreëerd. De band brengt de klassieke rockinvloeden van de jaren ’70 terug. Presto Ballet plaatst zichzelf in de categorie Neo Classic Progressive Rock. De band heeft inmiddels 4 albums op haar naam staan. Hun meest recente exemplaar “Relic of the modern world” toont de haat/liefde verhouding met de moderne digitale technologie. Zo pleit de band voor de terugkeer van vinyl en hierbij wordt bij de productie expliciet rekening gehouden.

http://www.prestoballet.com/

Knight Area

Knight Area speelt rock met wortels in de symfonische en neo-progressieve rock. Kenmerkend zijn de melodieuze keyboards, stevige gitaren en dynamiek in de nummers. Van ballads tot rock songs met invloeden van metal. Knight Area werd in 2004 opgericht door Gerben Klazinga. Hun debuutalbum “The Sun Also Rises” kwam datzelfde jaar uit en werd meteen internationaal opgepikt. Een uitgebreide tour met optredens in Amerika en toonaangevende zalen in Europa volgde. Begin 2017 presenteerde de band alweer hun zesde album “Heaven and Beyond” in de Boerderij.

http://knightarea.com/
Bekijk programma