Popa Chubby Band

Popa Chubby Band

+ support Joost de Lange Rock/Blues Experience
  • Zaal open: 19:30
  • Aanvang: 20:00
  • Voorverkoop: 25,75 (incl. servicekosten)
  • Dagkassa: 27,-
Bestel tickets

Informatie

Blues rock icoon Popa Chubby, geboren als Ted Horowitz, is een opvallende verschijning. Met zijn kaal geschoren hoofd en getatoeëerde armen is Chubby een imposante verschijning. In de loop der jaren is Popa Chubby uitgegroeid tot één van de meest populaire karakters in de blues scene van New York. Naar eigen zeggen is zijn stijl te omschrijven als "the Stooges meets Buddy Guy, Motörhead meets Muddy Waters & Jimi Hendrix meets Robert Johnson".

Begin jaren ’70 bestormt Popa Chubby met een afro kapsel en een gloednieuwe Gibson het clubcircuit. Met het legendarische album ‘Booty And The Beast’ brengt hij één van de bestverkopende blues albums van 1994 uit. Inmiddels heeft hij een dozijn aan albums op zijn naam staan. Op zijn nieuwe album “Two Dogs” (2017) laat Popa zich van zijn puurste kant horen.

Voorprogramma

Joost de Lange Rock/Blues Experience

In het voorprogramma speelt de Joost de Lange Rock/Blues Experience. Dit Blues/Rock Power Trio is een graag geziene gast in de Nederlandse en Belgische scene. Ze weten iedere gitaarliefhebber keer op keer te raken. Joost de Lange kennen we van bands als Yes You Did, waarmee hij 5 albums uitbracht en de Zeeuwse popprijs won. Na enkele bandwisselingen is in 2014 Ramses Donvil op de drums er bij gekomen. Joost en Ramses kenden elkaar al langer van de Jazz Studio in Antwerpen en ook van rock/blues-projecten uit de Vlaamse scene. In 2015 maakte Mitchell Goor met zijn strakke, groovy baslicks de huidige lineup compleet. Tijdens hun live-shows wordt een indrukwekkende mix gespeeld van vooral veel eigen werk en ook nummers van Jimi Hendrix, Rory Gallagher, Stevie Ray Vaughan.

https://www.joostdelange-rbe.com/index.php/nl/