Podiumcafé Metal Night

Podiumcafé Metal Night

Met: Reign of Bullets | The Invict | Persistense
  • Zaal open: 19:30
  • Aanvang: 20:30
  • Voorverkoop: Gratis
  • Dagkassa: Gratis

Informatie

Het is weer tijd voor een avondje metal in het café!

Liefhebbers van metal kunnen vanavond hun hart ophalen met deze ijzersterke co-productie van Reign of Bullets, Persistense en The Invict.

Optredens van:

Reign of Bullets

De oorsprong van Reign of Bullets ligt bij Sonny (gitaar) en Kevin (drums), die samen in de thrash-metal band Electric chair zaten. Toen die band uit elkaar ging gingen ze samenwerken met bassist Dyon. Na een aantal jaren in Secrets II Eternity en een band waarin Guns & Roses werd gecovered kwamen ze tot de conclusie dat ze eigenlijk geen covers meer wilden spelen. Met zanger Quint en gitarist Martijn, die zijn roots in de black metal had liggen, werd de grondslag gelegd voor wat nu Reign of Bullets is. Aanvankelijk met wat oude songs van Secrets II Eternity, maar na een tijdje werd er ook nieuwe muziek gecomponeerd. Reign of Bullets zijn beïnvloed door Avenged Sevenfold, Machinehead, Pantera en Iron Maiden, maar met een eigen draai en ‘feel’.

Persistense

Persistense, een samentrekking van ‘persist’ en ‘intense’ loopt al bijna 20 jaar mee in de metal scene. Hun wortels liggen in de thrash metal, maar er zijn ook sporen van death en classic metal terug te vinden in deze 5-koppige formatie. Zij streven ernaar dat elk nummer op zichzelf staat en niet hetzelfde klinkt als de vorige.
Persistense heeft het podium gedeeld met nationale en internationale acts zoals Testament (USA), Détente (USA), Anger As Art (USA), en stond vorig jaar juli op het Stonehenge Festival met o.a. Pestilence, Suffocation en Thanatos.

Persistense is : vocals – Stefan van Vugt; gitaar – Marcel Oerlemans, gitar – Giovanni  Brouwers, bass – Marco Vermeegen, drums – Patrick Hermans

 

https://persistense.nl/

The Invict

Vierkoppige metalband The Invict is in 2013 opgericht. Hun debuut EP ‘This Cracking Shelter’ werd in augustus 2015 gereleased én goed ontvangen. Hun muziek valt te omschrijven als moderne death-metal, met elementen van subgenre’s als black- progressive- en groove-metal. Hierdoor krijgt de band hun eigen unieke sound.

In de slipstream van hun EP release kreeg The Invict de kans om op festivals en andere shows laten zien wat ze live in huis hebben. Inmiddels hebben ze een periode achter de rug van schrijven en componeren, wat heeft geresulteerd in de release van ‘A Sun That Never Sets’ in 2018.

The Invict is: vocalen: Teun van den Boom, gitaar: Bas Peters van Nijenhof, bass: Jesse van der Roest, drums: Tim Driessen

https://theinvict.bandcamp.com/
Bekijk programma