Playgrounded & Semistereo

Playgrounded & Semistereo

Alternative Rock
  • Zaal open: 14:00
  • Aanvang: 14:30
  • Voorverkoop: Gratis
  • Dagkassa: Gratis

Informatie

De muziek van de band Playgrounded is een verrassende combinatie van heavy (post)rock met elektronische muziek. Ze zijn Grieks, maar wonen in Rotterdam en omgeving. Hun tweede album komt dit najaar uit, maar ze doen zondagmiddag 25 juni een try out in het Podiumcafé.

Die middag doet ook Semistereo het Podiumcafé aan. Hun album ‘Trans Earth Injection’ kwam uit in februari dit jaar. Semistereo serveert zijn uitgesponnen Alternatieve Rock met de nodige snufjes Postrock en Progrock.

Optredens van:

Playgrounded

Playgrounded is een uit Griekenland afkomstige, in Rotterdam woonachtige band die een verrassende combi speelt van heavy rock met elektronische muziek. Hun debuutalbum “Athens” kwam in 2013 uit en werd lovend ontvangen door toonaangevende magazines en blogs in Griekenland en in heel Europa. De band tourde vervolgens door Griekenland, Italië en Nederland, waarbij ze o.a. het podium deelden met Anathema en Riverside.

“Athens” was een weerslag van een land en haar jongeren in een crisis. De volgende stap was evenzeer een uitdaging: verhuizen naar Nederland, sleutelen aan de sound en koortsachtig werken aan hun tweede album. Het resultaat: “In Time with Gravity” komt uit in oktober 2017.

Line-up:

Michael Kotsirakis – Gitaar
Odisseas Zafiriou – Bas
Stavros Markonis – Vocalen
Orestis Zafiriou – Synth / Keys / Sequencer
Giorgos Pouliasis – Drums

http://www.playgrounded.net/

Semistereo

Semistereo combineert ijzersterke melodieën, sfeervolle soundscapes en bijtende volumineuze erupties tot een pakkend geheel, daarbij de songs laagje voor laagje opbouwend. Door de productie, mix en volwaardige songstructuren komen de gedreven vocalen van zanger Paul Glandorf beter tot hun recht dan ooit. Semistereo is klaar voor de toekomst met een ijzersterke bezetting. De bandleden speelden in het verleden in bands als A Day’s Work, Heidevolk, Mondvolland, Tree Funk Concept en hebben een bak ervaring opgedaan op podia in binnen- en buitenland, o.a. als support van bands als Marillion, Red Hot Chili Peppers, Living Colour en Riverside.

Line-up:
Paul Glandorf – Zang
Martijn Weyburg – Gitaar en zang
Frank Weijers – Gitaar
Mickeal Schuurman – Bas
Marcel van de Graaf – Drums

http://www.semistereo.nl