Pendragon

×

Dit concert is uitverkocht!

Pendragon - Love Over Fear Tour

+ support Davey Dodds
  • Zaal open: 19:30
  • Aanvang: 20:30
  • Voorverkoop: 30,50 (incl. servicekosten)
  • Dagkassa: 31,-

Informatie

Pendragon is één van de pioniers van het progressieve rock genre. Dit najaar brengen zij een nieuw album uit en 7 maart komen zij deze in de Boerderij presenteren!

De band werd in 1978 opgericht door Nick Barrett. Vergelijkingen met Genesis en Marillion werden al snel gemaakt. Pendragon is een grote naam in de wereld van de progressieve rock. Met het album The Jewel (1991) zette de band zich definitief op de kaart. De band bestaat naast oprichter Nick Barrett uit keyboard-player Clive Nolan (Arena, Shadowland, Caamora), drummer Jan Vincent Velazco en bassist Peter Gee.

Voorprogramma

Davey Dodds

Davey Dodds wordt gezien als ‘The master of Celtic rock’n’reel’. Hij heeft een interessante muzikale geschiedenis. Zo was Davey de frontman van de Engelse progrock band Red Jasper. Met deze band was hij in 1994 de headliner van ‘The European Symphonic Rock Festival in het Noorderligt. Davey speelde in die tijd ook akoestisch als support voor Fish. Davey is ervan overtuigd dat muziek maken hem jonger maakt! Op dit moment werkt hij aan zijn nieuwe album “Toadstool Soup”.

    Bekijk programma