Midas

Midas

  • Zaal open: 19:30
  • Aanvang: 20:30
  • Voorverkoop: Gratis
  • Dagkassa: Gratis

Informatie

De Amsterdamse zanger en gitarist Midas begint op zijn twaalfde met het maken van muziek. Hij speelt in verschillende bands en stopt op zijn zestiende met school om zich volledig op muziek te richten. Een jaar later wordt hij aangenomen op het Conservatorium van Amsterdam, waar hij zang en gitaar studeert. Tijdens zijn studie speelt Midas in rockband The Fudge, waarmee hij een album uitbrengt en de publieksprijs binnensleept bij De Grote Prijs van Nederland.

Na het uiteenvallen van zijn band besluit Midas zich te concentreren op zijn solowerk. Hij verblijft een tijdje in Barcelona, New York, LA en Nashville en schrijft daar veel liedjes. Midas vindt zijn eigen geluid: (power)pop met folkinvloeden. Terug in Nederland tourt hij met zijn nieuwe liedjes en nieuwe band met de Popronde door Nederland en treedt hij eind 2015 op als special guest tijdens de club tour van The Common Linnets.  In 2016 pakt Midas door met veel eigen optredens en staat hij onder meer op Noorderslag, Bospop en De Parade.

Onlangs is zijn debuut album ‘Heavy Moon’ uit gekomen en speelde hij zijn album release in een uitverkocht Paradiso. Verder was hij 29 maart jl. te zien in De Wereld Draait Door en treedt hij op als support van o.a. Bob Dylan, Blaudzun en Sue The Night. In de zomer staan o.a. Pinkpop en Tuckerville op het programma, en in het najaar staat een clubtour gepland.

Bekijk programma