Michael Landau Liquid Quartet

Michael Landau Liquid Quartet

+ support Elco Jongkind
  • Zaal open: 19:30
  • Aanvang: 20:30
  • Voorverkoop: 26,75 (incl. servicekosten)
  • Dagkassa: 28,-
Bestel tickets

Informatie

The Michael Landau Liquid Quartet is een nieuw project van de Amerikaanse gitarist Michael Landau. Hij is één van de meest gevraagde sessiemuzikanten ter wereld. Zijn carrière omvat samenwerkingen met Pink Floyd, Miles Davis, Joni Mitchell, BB King, James Taylor, Ray Charles en Rod Stewart. Landau was recentelijk te gast in de Boerderij met de Steve Gadd Band, waar hij al sinds het begin deel van uitmaakt. Michael Landau staat bekend om zijn technische gitaarspel, waarin hij rock en jazz op een sublieme wijze combineert.

Naast Michael Landau bestaat ‘The Liquid Quartet’ uit bassist Andy Hess, zanger/gitarist David Frazee en drummer Ian Thomas. Andy Hess is vooral bekend als voormalig bandlid van Gov’t Mule en werkte eerder samen met John Scofield en The Black Crows. David Frazee is de originele zanger van Michael’s band uit de jaren ’90: Burning Water. Ian Thomas is afkomstig uit Londen en is één van de meest gevraagde Britse sessie-drummers. De band gaat voor een maand op tour door Europa. Een unieke kans om deze topmuzikanten eens live te aanschouwen!

Voorprogramma

Elco Jongkind

De half Spaanse half Nederlandse gitarist Elco Jongkind werkte samen met muzikanten als Fred Wesley (James Brown), Jamal Thomas (Maceo Parcer), Eef Albers (focus) en Baatin (Parliament-Funkadelic). Samen met zijn trio combineert hij verschillende genres, zoals jazz, blues en traditionele flamenco.

https://www.elcojongkind.com/