Manora, Dance with Dragons & A New Dawn

Manora, Dance with Dragons & A New Dawn

Symfonische en progressieve metal
  • Zaal open: 14:00
  • Aanvang: 14:30
  • Voorverkoop: Gratis
  • Dagkassa: Gratis

Informatie

Het is weer metalmiddag in het Podiumcafé!

Dance with Dragons, A New Dawn en Manora laten zien wat ze in huis hebben op het gebied van symfonische en progressieve metal.

Optredens van:

Manora

Manora is enkele jaren geleden ontstaan toen gitarist Ivo Visser en toetsenist Arthur Stok hun eigen nummers begonnen te schrijven.
Na verschillende veranderingen in de line-up vond Manora eind 2016 een vaste bezetting, met Tijn Scholtze op drums, Tomasz Kisielewicz op basgitaar en frontvrouw Mirte van der Ham.

Met deze bezetting versnelde het hele proces, wat leidde tot de release van Manora’s eerste EP “Dreamshapes”, welke op 1 september 2017 is gereleased en nationaal en international zeer goed is ontvangen.

Manora is een symfonische metalband uit Nederland, hun geluid wordt gekenmerkt door cleane zang en aanstekelijke synth-melodieën terwijl ze toch een metal basis behouden.
De band werkt op dit moment aan een full length album welke in 2020 zal verschijnen.

Dance with Dragons

Dance with Dragons is een symfonische metalband uit Nederland.

Soms snoeihard en duister, dan weer poeslief: Dance with Dragons staat voor stevige melodische metal met een energie die het podium afknalt in een crescendo van melodie, grunts, brullende gitaren en krachtig slagwerk.

Hoewel Dance with Dragons een relatief nieuwe naam aan het metalfront is, bestaat deze zeskoppige formatie uit door de wol geverfde muzikanten waarvan de kernleden al ruim 15 jaar met elkaar spelen. Mede hierdoor weten zij hun strakke, energieke show neer te zetten.

Dance with Dragons is een door enthousiasme, muzikaliteit en creativiteit bevlogen band, geschikt voor elk podium.

A New Dawn

Na een sabbatical van twee jaar keren de dames en heren van A New Dawn weer terug op de vaderlandse podia. Ooit begonnen als project, groeide A New Dawn snel uit tot een toonaangevende band in het underground circuit van de “female fronted metal”. De band was te zien in heel Europa met haar combinatie van NWOBHM, Bay Area Thrash en meerstemmige vocalen. Tot nu toe nam A New Dawn een tweetal full-length albums op, alsmede een aantal e.p.’s. Voor het optreden in het Podiumcafé van de Boerderij zal de band een bloemlezing geven die haar hele carrière beslaat en heeft zij tevens een verrassing in petto, die oude tijden zullen doen herleven.