Lonely Robot

Lonely Robot

+ support HeKz
  • Zaal open: 19:30
  • Aanvang: 20:30
  • Voorverkoop: 20,- (incl. servicekosten)
  • Dagkassa: 24,-
Bestel tickets

Informatie

John Mitchell heeft zijn sporen in de progwereld dik verdiend. We kennen hem als de gitarist van Arena, maar ook van It Bites, Kino en The Urbane. Het enige wat hij nog niet eerder deed was een soloalbum maken. Met zijn nieuwe project Lonely Robot wordt ook deze droom werkelijkheid.

John Mitchell werd in 1997 door Arena ingelijfd als vervanger van gitarist Keith More. In 2003 brengt hij met zijn eigen band The Urbane het album “Glitter” uit. Hier laat Mitchell al zien over uitstekende schrijverskwaliteiten te beschikken. Ook binnen Arena krijgt hij steeds meer ruimte om mee te schrijven. Vanaf 2005 maakt hij tevens deel uit van It Bites. Al in 2012 liet John Mitchell doorschemeren aan een soloalbum te werken, maar hij ziet pas begin 2014  ruimte om hier serieus tijd in te steken. Hij liet zich hierin inspireren door zijn voorliefde voor science fiction films met als resultaat het album “Lonely Robot” (2015). Een intense plaat met progressieve rock van top niveau. De band bestaat naast John Mitchell uit Graig Blundell (Steven Wilson), Lauren Storer en Caroline Campbell.

Voorprogramma

HeKz

De progressieve metalband HeKz is afkomstig uit Engeland. De band mixt traditionele heavy metal met progressieve invloeden tot een uniek geheel. De jonge band heeft inmiddels twee albums op haar naam staan. Fans van progressieve bands als Dream Theater, Queensryche en Psychotic Waltz moeten HeKz zeker eens een kans geven.

http://hekztheband.com/