LIVESTREAM - The Doors in Concert

LIVESTREAM - The Doors in Concert

  • Zaal open:
  • Aanvang: 20:30
  • Dagkassa: gratis

Informatie

Gratis livestream van The Doors in Concert vanuit de Boerderij. Via Vimeo kun je de unieke sfeer van een The Doors concert vanuit je huiskamer beleven, in professionele en hoge beeldkwaliteit en zonder advertenties. Deze streaming wordt mede mogelijk gemaakt door de CultuurWinter van Cultuur079.

KLIK HIER om naar de livestream te gaan

Voor de optimale ervaring raden we je aan de livestream te bekijken via je PC, laptop of tablet met een goede internetverbinding.
De show streamen naar je TV?
Dat kan voor je laptop via Chromecast. Download je de Chromecast-extensie in je webbrowser. Zorg er hierbij voor dat je de meest recente versie van Google Chrome hebt gedownload. Meer informatie hierover vind je hier.
Als je een telefoon hebt waarmee je het volledige scherm van je telefoon kan casten naar je TV of Chromecast kun je zo ook de stream op je TV of Chromecast kijken. Zet tijdens het casten de stream op fullscreen op je telefoon voor de beste ervaring.
Je kunt natuurlijk ook je laptop aansluiten op je TV met een HDMI kabel.

The Doors in Concert nemen je mee naar de hoogtijdagen van The Doors, eind jaren ’60, met nummers als “Light my Fire”, “Love her Madly”, “L.A. Woman” en “Riders on the Storm”. De zanger heeft de looks en stem van Jim Morrison, de toetsenist vertoont verbluffende gelijkenis met Ray Manzarek, de gitarist speelt en klinkt als Robby Krieger en de drummer kan John Densmore tot in de finesses benaderen. Authenticiteit is het handelsmerk van deze muzikanten. Er worden uitsluitend originele instrumenten gebruikt om de sound van de live-concerten van The Doors te evenaren, zoals de Vox Continental, Gibson G-101 en de Gibson SG. Vanzelfsprekend speelt de toetsenist de baspartijen met zijn linkerhand op een historisch correcte Fender Rhodes Piano Bass met silver- of goldtop, net als Ray Manzarek. Hiernaast gebruikt de band oude Fenderversterkers en originele microfoons. ‘Het geluid van The Doors op het podium was vaak interessanter en puurder dan dat van de studio-uitvoeringen’, aldus de tributeband. De bandleden laten zich inspireren door de verschillende live-cd’s van de concerten Live at the Aquarius Theatre, Live in Pittsburgh, Live in New York, Live in Stockholm, Live at the Matrix en In Concert.

Bekijk programma