Lifesigns & Dilemma

Lifesigns & Dilemma

  • Zaal open: 19:30
  • Aanvang: 20:00
  • Voorverkoop: 27,25 (incl. servicekosten)
  • Dagkassa: 28,-
Bestel tickets

Informatie

Het is alweer vijf jaar geleden dat het debuutalbum van Lifesigns verscheen. Inmiddels is het project van toetsenist John Young uitgegroeid tot een volwaardige band en is het nieuwe album "Cardington" (2017) een feit. Ook Dilemma heeft niet stilgezeten en achter de schermen werd er hard gewerkt aan hun nieuwe album “Random Acts Of Liberaton”, gemixt door Rich Mouser (Spock’s Beard, Transatlantic, Neal Morse). Begin oktober was de progressieve rockband te zien als special guest tijdens de uitverkochte show van Sons Of Apollo.

John Young begon in 2008 met het schrijven van nummers voor Lifesigns. Zijn doel: een puur prog rock album. In Steve Rispin vind hij de ultieme producer en sound engineer. Het resultaat is een innovatieve sound die wordt gekenmerkt door multi layered keyboards en de Chapman stick. Op het debuutalbum schitteren legendarische gastmuzikanten waaronder Steve Hacket (Genesis), Thijs van Leer (Focus), Jakko Jakszyk (King Crimson) en Robin Boult (Fish). De plaat ontving lovende recensies en dit geldt ook voor opvolger “Cardington”. Anno 2019 bestaat Lifesigns uit toetsenist John Young (Uli Jon Roth, John Wetton), drummer Martin ‘Frosty’ Beedle, bassist Jon Poole (ex-Cardiacs) en Dave Bainbridge (Iona, Celestial Fire). De rol van de veelzijdige gitarist Dave Bainbridge, bekend van Iona, is groot. Het is absoluut geen herhaling van zetten en de plaat zal veel progliefhebbers aanspreken.

De radiostilte rondom de progressieve rockband Dilemma is definitief voorbij. De band bracht in 1996 één album uit, en verdween geleidelijk van het toneel. Totdat het blad IO Pages de band vroeg voor een reünieconcert in 2012. De band heeft niet stilgezeten en achter de schermen werd er hard gewerkt aan hun nieuwe album “Random Acts Of Liberaton”, gemixt door Rich Mouser (Spock’s Beard, Transatlantic, Neal Morse). Een aanrader voor liefhebbers van Spock’s Beard, Steven Wilson, Haken en Frost!

Bekijk programma