Leif de Leeuw Band plays The Allman Brothers Band

Leif de Leeuw Band plays The Allman Brothers Band

+ support Some Petty
  • Zaal open: 19:30
  • Aanvang: 20:30
  • Voorverkoop: 17,75 (incl. servicekosten)
  • Dagkassa: 19,-
Bestel tickets

Informatie

Gitarist Leif de Leeuw en zijn band behoren tot de top van de Nederlandse blues-scène. Leif is beïnvloed door grootheden als Jeff Beck, David Gilmour én The Allman Brothers. In april 2017 speelde hij met zijn band in de Boerderij als support van Devon Allman, de zoon van de legendarische muzikant Gregg Allman. Een maand later overleed Gregg aan de gevolgen van leverkanker, het einde van het Allman Brothers tijdperk en een belangrijke trigger om deze muzikale uitdaging aan te gaan! Tijdens dit concert brengt Leif met een uitgebreide bezetting - twee drummers, een hammond orgel en een extra zanger - een eerbetoon aan de Southern-Rockers!

Leif won al vanaf jonge leeftijd al diverse muziekprijzen. Zo won hij tot twee keer toe de Sena Young Talent Guitar Award (2009 en 2013) en werd hij in 2016 door de lezers van het magazine ‘De Gitarist’ uitgeroepen tot beste blues(rock) gitarist van de Benelux. Voor 2017 is hij twee maal genomineerd voor deze prijs; als ‘Beste Gitarist Benelux’ én ‘Beste Blues(rock)/country/folk gitarist’. Ook de band, bestaande uit Leif de Leeuw (gitaar), Tim Koning (drums), Boris Oud (basgitaar) en Sem Jansen (gitaar en vocals), viel meerdere malen in de prijzen. Zo wonnen zij eind 2014 de Dutch Blues Challenge en werden ze in 2015 uitgeroepen tot ‘Best Band 2015’ door de European Blues Awards. Om de tribute-show extra speciaal te maken is de hulp van een aantal muzikale vrienden ingeroepen. Omdat The Allman Brothers band twee drummers had, schuift Joram Bemelmans aan als 2e man naast vaste drummer Tim Koning. Op toetsen zal Multi talent Rick Linzel meegaan op deze tour. Last but not least, als extra zanger en gitarist: Jasper Schalks. Jasper heeft de afgelopen jaren als Americana singersongwriter al flink naam gemaakt in Nederland.

Voorprogramma

Some Petty

Zanger en fan Tom Veldhuizen groeide op met de muziek van Tom Petty & The Heartbreakers. Om eer te bewijzen aan de sound & show van deze legendarische en invloedrijke muzikant formeerde hij samen met een aantal doorgewinterde muzikanten de tributeband Some Petty. De eerste try-out, eind juni in het Podiumcafé, was een groot succes. Some Petty brengt, met enorme toewijding en respect, een geweldige live performance ten tonele, barstensvol hits uit de laatste 4 decennia: Refugee, Learning to fly, a Face in the crowd, Mary Jane´s Last dance, Free Falling en nog veel, veel meer! Vanavond openen ze voor Leif de Leeuw en wordt het een lekker avondje American Rock!

http://somepetty.nl/