Leif de Leeuw Band

Leif de Leeuw Band

CD-Presentatie + support Jelte
  • Zaal open: 19:30
  • Aanvang: 20:30
  • Voorverkoop: 20,50 (incl. servicekosten)
  • Dagkassa: 21,-
Bestel tickets

Informatie

Leif de Leeuw en band presenteren deze avond hun kersverse studio album! De multi-award winnende gitarist Leif de Leeuw is met zijn zeskoppige band een van de grootste southern jam-band sensaties van Europa. De band onderscheidt zich door adembenemende gitaarsolo’s, twee groovende drummers en twin-leads.

Leif won al vanaf jonge leeftijd diverse muziekprijzen. Zo won hij tot twee keer toe de Sena Young Talent Guitar Award (2009 en 2013) en werd hij in 2016 door de lezers van het magazine ‘De Gitarist’ uitgeroepen tot beste blues(rock) gitarist van de Benelux. Voor 2017 is hij twee maal genomineerd voor deze prijs; als ‘Beste Gitarist Benelux’ én ‘Beste Blues(rock)/country/folk gitarist’. Ook de band viel meerdere malen in de prijzen. Zo wonnen zij eind 2014 de Dutch Blues Challenge en werden ze in 2015 uitgeroepen tot ‘Best Band 2015’ door de European Blues Awards. Ze speelden al eerder succesvol in de Boerderij; als support van Devon Allman (de zoon van de legendarische muzikant Gregg Allman) en in 2018 met het project ‘Leif de Leeuw Band plays The Allman Brothers Band’.

Voorprogramma

Jelte

JELTE is een 18-jarige multi-instrumentalist en songwriter uit Amsterdam, opgegroeid in België. Op zijn debuutalbum heeft hij alle instrumenten zelf ingespeeld en gezongen. Hij laat zich inspireren door artiesten als Prince, David Bowie en Elton John. De nummers geven een nostalgisch gevoel maar hebben toch een moderne sound. “I Know A Girl” is de eerste single van zijn debuut. De A-kant van het album is nu alvast te beluisteren op alle streaming platforms.

    Bekijk programma