Kyros + Knight Area

×

Let op! Wegens persoonlijke omstandigheden heeft Presto Ballet helaas besloten om dit optreden te annuleren. Presto Ballet wordt vervangen door de band Kyros, voorheen bekend onder de naam Synaesthesia.

Kyros + Knight Area

co-headline show
  • Zaal open: 19:30
  • Aanvang: 20:00
  • Voorverkoop: 19,75 (incl. servicekosten)
  • Dagkassa: 21,-
Bestel tickets

Informatie

Co-headline show van Kyros (voorheen Synaesthesia) en Knight Area. Kyros staat onder leiding van de Britse multi-instrumentalist Adam Warne. Knight Area is de vaandeldrager van het Nederlandse progressieve rocklandlandschap. De band heeft inmiddels zes ijzersterke albums op haar naam staan.

Optredens van:

Kyros

Kyros is afkomstig uit Londen en werd in 2012 opgericht door zanger/toetsenist Adam Warne. Van 2012 tot 2015 opereerde de band onder de naam Synaesthesia. De afgelopen jaren was de band onder meer te zien in het voorprogramma van bands als Marillion, Anathema, IQ en Spock’s Beard. Hun albums “Synaesthesia” (2014) en “Vox Humana” (2016) krijgen lovende recensies. Het Britse Prog magazine bestempelde de band als ‘Tip for 2016’. Naast Warne bestaat de band uit gitaristen Joey Frevola en Sam Higgins, bassist Peter Episcopo en drummer Robin Johnson. De band heeft twee albums op haar naam staan. Een interessante combinatie van progressieve- en alternatieve rock. Een aanrader voor liefhebbers van Muse en Porcupine Tree!

 

http://www.kyrosmusic.com/

Knight Area

Knight Area speelt rock met wortels in de symfonische en neo-progressieve rock. Kenmerkend zijn de melodieuze keyboards, stevige gitaren en dynamiek in de nummers. Van ballads tot rock songs met invloeden van metal. Knight Area werd in 2004 opgericht door Gerben Klazinga. Hun debuutalbum “The Sun Also Rises” kwam datzelfde jaar uit en werd meteen internationaal opgepikt. Een uitgebreide tour met optredens in Amerika en toonaangevende zalen in Europa volgde. Begin 2017 presenteerde de band alweer hun zesde album “Heaven and Beyond” in de Boerderij.

http://knightarea.com/
Bekijk programma