King's X

King's X

+ support Trope
  • Zaal open: 19:30
  • Aanvang: 20:30
  • Voorverkoop: 29,25 (incl. servicekosten)
  • Dagkassa: 30,-
Bestel tickets

Informatie

De roots van King's X gaan terug naar 1979 toen bassist Doug Pinnick en drummer Jerry Gaskill samen muziek gingen maken. Later ontmoetten zij gitarist Ty Tabor en King's X was een feit: een Amerikaanse rockband die moeiteloos prog metal, funk en soul combineert met uitgekiende vocale arrangementen. Live is het een indrukwekkende act en zij openden dan ook voor arena-concerten van Iron Maiden, AC/DC, Scorpions, Pearl Jam en Mötley Crüe. Ook stonden zij op het Woodstock '94-festival en dit jaar staan zij op het affiche van Graspop.

King’s X bracht sinds 1987 regelmatig platen uit maar na “XV” (2008) bleef het even stil. Niet dat deze podiumbeesten stilzaten: zij bleven toeren en live optreden. Dit jaar gaat er dan toch een nieuw album komen. Drummer Jerry zegt hierover: ‘Het is een tijd geleden dat we een plaat hebben gemaakt. Ik wil niet gewoon een nieuw King’s X-album maken; het moet het beste worden, wat daar ook voor nodig is. Ik wil erin geloven. En ik geloof erin dat dit het juiste moment is. “Let’s do this thing.”‘

Jerry Gaskill – Drums/Vocals
dUg Pinnick – Bass/Vocals
Ty Tabor – Guitar/Vocals

Voorprogramma

Trope

Trope is een alternatieve rockband met progressieve elementen uit LA. Hun muziek wordt vergeleken met A Perfect Circle en Tool, maar dan met vrouwelijke zang. Trope is gitarist/producer Dave Thompson, Diana Studenberg op zang, Fernando Jaramillo op drums en Todd Demma op bas. Sinds hun oprichting in 2017 namen zij diverse demo’s op wat resulteerde in het debuutalbum Eleutheromania, dat verwacht wordt in herfst 2019. Het album kwam tot stand in samenwerking met geluidstechnicus Mike Fraser (AC/DC, Metallica), mixer David Bottrill (Tool, Peter Gabriel) en Ted Jensen (Eagles, Dave Mathews Band, Pantera, AIC) die het album masterde.

http://tropeband.com/
Bekijk programma