King's X (uitgesteld)

×

Dit concert is uitgesteld. Er wordt in overleg met de band gekeken naar een nieuwe datum, gekochte kaarten blijven geldig. U wordt op de hoogte gehouden via onze website en Ticketmaster.

King's X (uitgesteld)

  • Zaal open: 19:30
  • Aanvang: 20:30
  • Dagkassa: 30,-

Informatie

Deze podiumbeesten zijn er weer klaar voor! King's X combineert prog metal, funk en soul met uitgekiende vocale arrangementen. Met hun indrukwekkende liveoptredens openden zij voor stadionconcerten van Iron Maiden, AC/DC, Scorpions, Pearl Jam en Mötley Crüe en speelden op het Woodstock ’94-festival

De roots van King’s X gaan terug naar 1979 toen bassist Doug Pinnick en drummer Jerry Gaskill samen muziek gingen maken. Later ontmoetten zij gitarist Ty Tabor en de Amerikaanse rockband King’s X was een feit. King’s X bracht sinds 1987 regelmatig platen uit maar na “XV” (2008) bleef het even stil. Niet dat deze muzikanten stilzaten: ze bleven toeren en live optreden. Maar een nieuw album gaat er dan toch komen. Drummer Jerry zegt hierover: ‘Het is een tijd geleden dat we een plaat hebben gemaakt. Ik wil niet gewoon een nieuw King’s X-album maken; het moet het beste worden, wat daar ook voor nodig is. Ik wil erin geloven. En ik geloof erin dat dit het juiste moment is. ‘Let’s do this thing’.

Jerry Gaskill – Drums/Vocals
Doug (dUg) Pinnick – Bass/Vocals
Ty Tabor – Guitar/Vocals

Bekijk programma