King of The World

King of The World

+ Toine Scholten Band
  • Zaal open: 19:30
  • Aanvang: 20:30
  • Voorverkoop: 21,75 (incl. servicekosten)
  • Dagkassa: 23,-
Bestel tickets

Informatie

Sinds de oprichting van King of The World (KOTW) in 2012 is het snel gegaan. De band bestaande uit stergitarist Erwin Java, zanger Ruud Weber, drummer Fokke de Jong en toetsenist Govert van der Kolm wordt inmiddels gezien als één van de beste blues bands van Nederland. KOTW bracht in 4 jaar tijd maar liefst vier albums uit “Can’t Go Home” (2013), “KOTW” (2014) en “Live at Paradiso” (2015) en “Cincinnati” (2016).

King of The Wolrd heeft een uitmuntende live-reputatie opgebouwd en was te zien op festivals als North Sea Jazz, Highlands, Ribs ’n Blues, R & B Night Groningen en Bluesrock Tegelen. KOTW is erin geslaagd om de blues in bredere zin voor het voetlicht te brengen. In 2014 sleepte de band 5 Blues Awards in de wacht (beste drummer, beste toetsenist, beste bassist, beste gitarist en beste band). Hun nieuwste album “Cincinnati” is opgenomen in USA en krijgt lovende recensies.

 

 

Voorprogramma

Toine Scholten Band

De Haagse blues en jazz gitarist Toine Scholten is momenteel druk bezig met zijn debuutalbum “Diversity.” Hij was recentelijk te gast in “De Wereld Draait Door” en in het programma “Beste Singer-Songwriter van Nederland”. Scholten stond eerder in het voorprogramma van Robben Ford en Matt Schofield.

https://www.toinescholten.com/