Kim Wilde (Uitverkocht)

Kim Wilde (Uitverkocht)

+ support Lawrence Hill
  • Zaal open: 19:30
  • Aanvang: 20:30
  • Voorverkoop: 41,75 (incl. servicekosten)
  • Dagkassa: 44,-

Informatie

Wie kent ze niet; de heerlijke new wave hits waarmee Kim Wilde in de eighties de Europese hitparades bestormde? Haar debuut ‘Kids in America’ werd in 1981 direct een internationaal succes, gevolgd door topsongs als Cambodia, View from a Bridge en Never trust a stranger. Niet minder dan dertig miljoen albums en singles heeft ze inmiddels verkocht en ruim dertig jaar na haar debuut, kent haar carrière een ‘tweede jeugd’. Na haar uitverkochte concert in 2015 komt Kim in het najaar van 2017 terug naar Nederland.

Kim Wilde doet haar naam eer aan. Haar songs zijn soms een tikkeltje ruig, maar tegelijk gevoelig, door de aanstekelijk melancholieke klank van haar stem. Rock met een twist, die begin jaren ’80 de titel New Wave mee kreeg. Een stijl die goed in de smaak viel van het internationale poppubliek. In 1983 werd ze bij de Engelse BPI Awards uitgeroepen tot beste Engelse zangeres. In de jaren ’90 laste ze een muzikale sabbatical in en vulde ze haar tijd met het moederschap en tuinieren. Maar Kim kwam terug, en hoe. In 2003 scoorde zij samen met de Duitse zangeres Nena de adembenemende tweetalige hit ‘Anyplace, Anywhere, Anytime’. Vijf weken op nummer 1 in de Nederlandse hitparade. Dat succes markeerde haar comeback op het podium en in de studio. Met ‘You came’ scoorde ze in 2006 weer een hit en er volgden nog diverse nieuwe albums, met als laatste wapenfeit haar kerstalbum ‘Wilde Winter Songbook’ in december 2014.

Voorprogramma

Lawrence Hill

Kim Wilde is één van zijn grootste fans. Singer/songwriter Lawrence Hill en Kim ontmoette elkaar enkele jaren geleden in een lokale pub. Kort daarna vroeg de zangeres hem of hij wilde openen voor haar Europese shows. Daar zei hij natuurlijk geen nee tegen. Lawrence Hill is beïnvloed door legendes als Van Morrison, James Taylor, Fleetwood en The Stones.

http://www.lawrencehillmusic.com/