Kayak

Kayak

+ Rikard Sjöblom's Gungfly
  • Zaal open: 19:30
  • Aanvang: 20:30
  • Voorverkoop: 28,75 (incl. servicekosten)
  • Dagkassa: 30,-
Bestel tickets

Informatie

In 2018 komt de legendarische symfonische rockband Kayak met een nieuw album en in een nieuwe bezetting naar de Boerderij. Oprichter Ton Scherpenzeel heeft uiteraard weer een aantal topmuzikanten om zich heen verzameld. Hij wordt bijgestaan door zanger Bart Schwertmann, gitarist Marcel Singor, bassist Kristoffer Gildenlöw en drummer Collin Leijenaar. De nieuwe plaat, genaamd "Seventeen", wordt in januari uitgebracht via het prestigieuze Inside Out label. Special Guest op het album is Camel gitarist Andy Latimer.

Kayak werd in 1972 opgericht door toetsenist Ton Scherpenzeel en drummer/componist Pim Koopman, samen met zanger Max Werner, gitarist Johan Slager en bassist Cees van Leeuwen. In het begin vergeleken critici de band vaak met tijdgenoten zoals Yes and Focus, maar de band ontwikkelde al snel hun eigen stijl. Kayak heeft in de loop der jaren verschillende bezettingen gekend. In 2017 wordt duidelijk dat er, behalve Ton, niemand van de laatste formatie zal terugkeren. Dat betekent de meest ingrijpende bezettingswisseling die Kayak ooit heeft ondergaan. De creativiteit van Ton Scherpenzeel lijkt echter na al die jaren onuitputtelijk en samen met de nieuwe line up luidt hij een nieuw Kayak tijdperk in.

 

Voorprogramma

Rikard Sjöblom's Gungfly

Rikard Sjöblom is vooral bekend door zijn werk met Big Big Train. De multi-instrumentalist was daarnaast ook voor 15 jaar de drijvende kracht achter Beardfish tot het einde van de band in 2016. De creativiteit van Sjöblom lijkt onuitputtelijk. Afgelopen jaar bracht hij een geweldig soloalbum uit genaamd “The Unbendable Sleep”. Zijn project Gungfly heeft inmiddels een vervolg in de vorm van het album “Old Demons Die Hard”.

http://www.rikardsjoblom.com/
Bekijk programma