JJ Sharp Band

×

Let op! Het is niet mogelijk om kaarten voor Blues op zondag in de voorverkoop te kopen. Kaarten kunnen vanaf 14.00 uur worden gekocht aan de dagkassa op de dag van het concert.

JJ Sharp Band

Blues op zondag
  • Zaal open: 14:00
  • Aanvang: 14:30
  • Dagkassa: 7,-

Informatie

BLUES met een vleugje SOUL, JAZZ, ROCK and MORE!!

Jan J. Scherpenzeel (J.J. Sharp) is een blueszanger van het eerste uur met ruim 40 jaar ervaring. Hij heeft de donkere stem die dit genre broodnodig heeft. Daarbij zijn de vocalen zeer treffend, goed verstaanbaar en waar het nodig is, voelbaar. In combinatie met heerlijk mondharmonicaspel weet hij het publiek in extase te brengen.

J.J. speelde o.a. in Mountbatten, Blazing Aces, OBERG en Twelve Bar Blues Band en zal bij velen ongetwijfeld ook bekend zijn als de drijvende kracht achter de jaarlijkse drijf-af bluesparty tijdens Giethoorn Blues. In 2010 werd J.J. genomineerd voor beste blueszanger door de Dutch Blues Foundation; in datzelfde jaar ontving hij met de Twelve Bar Blues Band de award voor beste bluesband. Na de laatste 10 jaar gewerkt te hebben als frontman, zanger-harmonicaspeler, componist en motor van de 12BBB, is J.J. terug met een ijzersterke bezetting en heeft alles in huis om zich (opnieuw) in het bovenste segment van de vaderlandse blues te vestigen.

Gitarist Bas van de Booren weet hoe de blues moet worden gespeeld en krijgt alle ruimte om zijn solokunsten te laten zien. Hij schakelt moeiteloos over van een gevoelige blues naar een stevig stukje bluesrock. Saxofonist Arjan de Swart speelt zowel sopraan, alt, tenor als bariton sax, speelde o.a. op het North Sea Jazz Festival en deed vele optredens in binnen- en buitenland. Bassist Patrick “Sideburn” Obrist ontving in 2012 de DBF award voor beste bassist. Speelde o.a. in Twelve Bar Blues Band, Fat Harry & the Fuzzy Licks en de Robert Fossen Bluesband. Drummer Jeffrey van Duffelen, ex-Twelve Bar Blues Band en genomineerd door de DBF als beste drummer 2015, is uitgegroeid tot een volwaardig sessie- en studiomuzikant die met vele grootheden heeft samengewerkt.

Bekijk programma