Jadis & For Absent Friends

Jadis & For Absent Friends

Feat. Martin Orford (co-headline show)
  • Zaal open: 19:30
  • Aanvang: 20:00
  • Voorverkoop: 24,75 (incl. servicekosten)
  • Dagkassa: 26,-
Bestel tickets

Informatie

Na de release van hun album “No Fear of Looking Down” (2016) staat de Britse progressieve rockband Jadis weer volop in de belangstelling. De terugkeer van toetsenist Martin Orford (ex-IQ) heeft de band goed gedaan. In 2018 gaat Orford zelfs weer met Jadis op tour! Ook de symfonische rockband For Absent Friends (FAF) is voor het eerst in jaren weer live te zien. Kortom, een co-headline show van twee symfonische rockbands uit de tachtiger jaren!

De Britse progressieve rockformatie Jadis werd in 1986 opgericht door zanger/gitarist Gary Chandler. De band verwierf bekendheid doordat zij eind jaren ’80 in het voorprogramma van IQ en Marillion stonden. Hun album “More Than Meets The Eye” (1992) staat te boek als een klassieker. De band heeft inmiddels acht studio albums en diverse live albums op haar naam staan. Jadis heeft in de loop der jaren hun karakteristieke sound weten te behouden. Het herkenbare toetsenwerk van Martin Orford en het gitaarspel van Chandler vormen een unieke combinatie.

For Absent Friends is een symfonische-rockband uit Rotterdam. De band is vernoemd naar het gelijknamige nummer van Genesis, van het album “Nursery Cryme”. De band is beïnvloed door grote symfonische-rockbands als Rush en Marillion, maar heeft wel degelijk een eigen vernieuwende en herkenbare stijl. Het optreden is een eerbetoon aan hun overleden bassist en medeoprichter van FAF René Bacchus. Eind vorig jaar bracht de band een live album uit, opgenomen in 2009 in de Boerderij. Dit was het laatste concert van Bacchus met For Absent Friends.