Jadis

Jadis

Feat. Martin Orford & support For Absent Friends
  • Zaal open: 19:30
  • Aanvang: 20:30
  • Voorverkoop: 24,75 (incl. servicekosten)
  • Dagkassa: 26,-
Bestel tickets

Informatie

Na de release van hun album “No Fear of Looking Down” (2016) staat de Britse progressieve rockband Jadis weer volop in de belangstelling. De terugkeer van toetsenist Martin Orford (ex-IQ) heeft de band goed gedaan. In 2018 gaat Orford zelfs weer met Jadis op tour en dan mag een show in de Boerderij natuurlijk niet ontbreken!

De Britse progressieve rockformatie Jadis werd in 1986 opgericht door zanger/gitarist Gary Chandler. De band verwierf bekendheid doordat zij eind jaren ’80 in het voorprogramma van IQ en Marillion stonden. Hun album “More Than Meets The Eye” (1992) staat te boek als een klassieker. De band heeft inmiddels acht studio albums en diverse live albums op haar naam staan. Jadis heeft in de loop der jaren hun karakteristieke sound weten te behouden. Het herkenbare toetsenwerk van Martin Orford en het gitaarspel van Chandler vormen een unieke combinatie.

Voorprogramma

For Absent Friends

For Absent Friends is een symfonische-rockband uit Rotterdam die genoemd is naar het gelijknamige nummer van Genesis, van het album “Nursery Cryme”. De band is beïnvloed door grote symfonische-rockbands als Rush en Marillion, maar heeft wel degelijk een eigen vernieuwende en herkenbare stijl. Het is voor het eerst in jaren dat de band weer live te zien is. Kortom een reünie van twee symfonische rockbands uit de tachtiger jaren!