Incognito

Incognito

+ support Tristan
  • Zaal open: 19:30
  • Aanvang: 20:30
  • Voorverkoop: 30,75 (incl. servicekosten)
  • Dagkassa: 32,-
Bestel tickets

Informatie

Incognito is al bijna veertig jaar een vaste waarde in de internationale jazzwereld. Hun debuutalbum 'Jazz Funk' verscheen begin jaren '80 en sindsdien is de Britse band niet meer weg te denken uit disco, jazz en funk scene. Frontman Jean-Paul 'Bluey' Maunick is de motor achter deze succesvolle formatie. Hij is naast zanger ook gitarist, producer en componist.

In de beginjaren was Incognito vooral bekend in de Britse acid-jazz-scène, maar de hit ‘Always There'(1991) verwierf de band wereldwijde bekendheid. In 1992 scoorde Incognito een top 10-hit met de Stevie Wonder-cover ‘Don’t you worry ‘bout a thing’. Inmiddels heeft Incognito maar liefst 18 albums uitgebracht. Het nieuwste exemplaar ‘Amplified Soul’ (2014) bewijst dat de stem van Bluey na al die jaren nog niets van zijn glans verloren is.

Voorprogramma

Tristan

De muziek van Tristan is het best te omschrijven als “Feel Good Vintage Acid Jazz”. Vergelijkingen met Tower of Power, Snarky Puppy en Incognito worden regelmatig gemaakt. Hun debuutalbum “Full Power” (2014) stond op nr. 1 in de Engelse ”UK Soulcharts”. De band heeft inmiddels drie albums op haar naam staan. Tristan bestaat uit internationale topmuzikanten; zangeres Evelyn Kallansee, drummer Sebastiaan Cornelissen, bassist Frans Vollink, toetsenist Coen Molenaar en gitarist Guy Nikkels. De “high-energy grooves”, de kwaliteit van arrangementen en composities maken deze band uniek.

http://www.tristanmusic.eu/