Iamthemorning + A Liquid Landscape

Iamthemorning + A Liquid Landscape

Dubbelconcert
  • Zaal open: 14:00
  • Aanvang: 14:30
  • Voorverkoop: 11,80 (incl. servicekosten)
  • Dagkassa: 13,-
Bestel tickets

Informatie

De Russische formatie Iamthemorning was eerder in de Boerderij te zien in het voorprogramma van Gazpacho. Het duo bracht in 2012 haar debuutalbum uit en viel meteen op door hun unieke combinatie van klassieke kamermuziek, progressieve rock en Keltische muziek. Inmiddels is Iamthemorning één van de nieuwe gezichten van het prestigieuze label Kscope. Tijdens dit dubbelconcert komt Iamthemorning met een zeskoppige band naar Nederland en ook A Liquid Landscape is van de partij. Deze Nederlandse band heeft de afgelopen jaren grote stappen gezet. Hun muziek doet bij vlagen denken aan de sound van The Pineapple Thief.

Iamthemorning’s album ‘Belighted’ (2014) kreeg lovende recensies. Met opvolger “Lighthouse” (2016) hebben deze bijzondere muzikanten zich definitief een plek in de top van de progressieve rock scene verworven. Op het album schitteren gastmuzikanten als Gavin Harrison (Steven Wilson), Colin Edwin (Porcupine Tree) en Mariusz Duda (Riverside). Een indrukwekkende lijst, maar in de basis wordt de muziek van Iamthemorning gedomineerd door de vleugel van Gleb Kolyadin en de zang van de charismatische frontvrouw Marjana Semkina.

A Liquid Landscape is één van de vaandeldragers van de Nederlandse prog scene. De band is afkomstig uit Groningen en geïnspireerd door bands als Dredg, Porcupine Tree en Mutemath. Hun debuutalbum ‘Nightingale Express (2012) ontving lovende recensies en zette de naam A Liquid Landscape definitief op de kaart. Na hun Europese tour met Crippled Black Phoenix dook de band samen met Bruce Soord (The Pineapple Thief) de studio in om hun album “The Largest Fire Known To Man” (2014) op te nemen. Tijdens deze show zullen zij hun nummers akoestisch ten gehore brengen. Een band van eigen bodem om trots op te zijn!

Optredens van: